Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Βάρυναν την εικόνα Τιτάν και Alpha Bank

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Βάρυναν την εικόνα Τιτάν και Alpha Bank
ΑΓΟΡΑ: Δεν έλειψαν ούτε σήμερα οι πιέσεις στις τράπεζες αν και λίγο μετά το ξεκίνημα προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση. Ουσιαστικά η αγορά διόρθωσε μετά από 6 ανοδικές συνεδριάσεις.

Πάντως είναι να σε προβληματίζει η πορεία των τραπεζών. Θα μου πείτε τώρα; Ναι ακόμα και τώρα δεν μπορούν να βρουν ένα σημείο ισορροπίας. Άσε που οι αναλυτές ο ένας μετά τον άλλο βλέπει τώρα χαμηλότερα τη δίκαιη τιμή.

Ο τζίρος και πάλι χαμηλός και δεν μπορεί να απορροφηθεί ούτε αυτή η μικρή προσφορά που βγαίνει. Ο καθαρός σήμερα στα 26,7 εκατ. ευρώ.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Ευτυχώς που υπάρχει και αυτό το stock picking και εντοπίζουμε κάποιες τοποθετήσεις σε καλά και φθηνά χαρτιά του ελληνικού χρηματιστηρίου.

ΤΙΤΑΝ: Απέτυχε η δημόσια πρόταση, υποχώρησε η μετοχή και μάλιστα με καλό όγκο συναλλαγών. Άλλαξαν χέρια 150 χιλ. τεμάχια και ο τίτλος έκλεισε στα 19,54 ευρώ με απώλειες 5,38%.

Για μία εταιρεία τέτοιου μεγέθους το να κάνει τέτοιο εγχείρημα και να μην τα καταφέρει είναι λίγο απογοητευτικό. Άσε που αφήνει τώρα περιθώριο για πολλά σχόλια.

Τώρα βέβαια δεν νομίζουμε αυτή η απογοήτευση των επενδυτών να συνεχιστεί γιατί λογικά στα 19 ευρώ περίπου θα εντοπιστεί από το έξυπνο χρήμα.

ALPHA BANK: «Ζαλίστηκε» όταν πλησίασε το 1 ευρώ και γύρισε πίσω. Ισχυρότατες οι πιέσεις με τον όγκο να είναι στα 4,6 εκατ. τεμάχια και τη μετοχή να κλείνει στα 0,9350 ευρώ με απώλειες 4%.

EUROBANK: Διατηρεί την καλύτερη συμπεριφορά μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, λόγω βασικού μετόχου, αλλά δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τα 0,50 ευρώ. Σήμερα στα 0,51 ευρώ με άνοδο 2% και όγκο 3,8 εκατ. τεμάχια.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ο βασικός θετικός πρωταγωνιστής της σημερινής συνεδρίασης με άνοδο 4,63% και κλείσιμο στα 1,40 ευρώ. Ο όγκος στις 465 χιλ. τεμάχια.

ΑΝΕΜΟΣ: Με άνοδο 5,20% και κλείσιμο στα 1,72 ευρώ παίζει με ένα μικρό discount. Ο όγκος βελτιωμένος στις 111 χιλ. τεμάχια.

ΚΡΕΤΑ: Σε υψηλά 8 και πλέον ετών η μετοχή λόγω των επιθετικών αγορών από τον Κωνσταντίνο Δομαζάκη κυρίως. Αυξάνει τη συμμετοχή του αλλά το θέμα είναι τι θα γίνει στη γενική συνέλευση.

Θα πάρει κάποιος τον έλεγχο της εταιρείας, ή απλά θα γίνουν κάποιες αλλαγές τις οποίες θα τις εγκρίνουν τα δύο αδέλφια μαζί. Δύσκολο το τελευταίο με αυτά που βλέπουμε στο ταμπλό.

Στα 1,08 ευρώ με άνοδο 20% η μετοχή και υψηλό όγκο 116 χιλ. τεμάχια. Έφτασε στα 34 εκατ. ευρώ η αποτίμηση με της Νίκας να είναι στα 42 εκατ. ευρώ περίπου.

REDS: Στα 0,87 ευρώ με άνοδο 3,57% και καλό όγκο 42 χιλ. τεμάχια περίπου. Η αποτίμηση στα 50 εκατ. ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Χτίζει βάση πέριξ των 1,30 ευρώ. Φαίνεται πως επιθυμεί να το κρατήσει το επίπεδο και το αξίζει. Δεν είναι ακριβή. Στα 1,28 ευρώ με άνοδο 3,23% και όγκο 35 χιλ. τεμάχια.

MODA BAGNO: Πρώτη πράξη για φέτος και μετά από αρκετό καιρό έγιναν 114 τεμάχια! Ο πωλητής βέβαια είχε πάνω από 8 χιλ. τεμάχια στο -10% και επιμένει καιρό να πουλήσει χωρίς να έχει βρεθεί ο αγοραστής.

ΓΕΔ: Η μετοχή δεν έχει κλείσει με αρνητικό πρόσημο φέτος. Είχε καλές εντολές αγοράς με αποτέλεσμα να κλείσει με άνοδο 15,38% και αγοραστές που ήθελαν άλλες 30 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης