Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Η μετοχή της ΔΕΗ «όμηρος» των εξελίξεων για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων

tags :
Η μετοχή της ΔΕΗ «όμηρος» των εξελίξεων για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων
Αδιάφορα κινείται η μετοχή με τα στελέχη της αγοράς να τονίζουν πως αν δεν πουληθούν οι μονάδες με καλό τίμημα θα είναι αρνητική εξέλιξη για τη μετοχή
Με την ειδησεογραφία αναφορικά με την εξέλιξη της πώλησης των δύο μονάδων έχει πλέον συνδεθεί η μετοχή της ΔΕΗ, η οποία κινείται αδιάφορα σήμερα με τα στελέχη της αγοράς να σημειώνουν πως αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον πιθανότατα να επηρεαστεί αρνητικά η μετοχή.
Πρόσφατα ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάσκης μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την αποεπένδυση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπωλης και Φλώρινας είχε πει πως δεν πρόκειται να ξεπουληθούν.
Μάλιστα είχε κάνει λόγο για απαξίωση των μονάδων από ορισμένες πλευρές, η οποία αποσκοπεί κατά την άποψή του σε δημιουργία διαπραγματευτικού κλίματος, ενώ η ίδια η ΔΕΗ έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες από την πλευρά της έγκαιρα και επαγγελματικά.
Το όλο εγχείρημα βέβαια είναι πολύπλοκο και η συγκυρία ίσως δεν είναι και η καλύτερη, παρά το γεγονός ότι με την εθελουσία και τις μετατάξεις έχει μειωθεί σημαντικά το κόστος και είναι οι μονάδες κερδοφόρες.
Η αγορά «ποντάρει» στην πώληση με καλό τίμημα προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα της λογιστικής κατάστασης της ΔΕΗ.
Η μετοχή κινείται αδιάφορα σήμερα και είναι σχεδόν αμετάβλητη στα 1,3510 ευρώ με όγκο 103 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 139 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης