Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Δεν πρόκειται να επέμβουμε στη Βενεζουέλα, όπως κάνουν άλλες χώρες - Οι παρεμβάσεις επιδεινώνουν την κατάσταση

Κρεμλίνο: Δεν πρόκειται να επέμβουμε στη Βενεζουέλα, όπως κάνουν άλλες χώρες - Οι παρεμβάσεις επιδεινώνουν την κατάσταση
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, τόνισε ότι οι εξωτερική παρέμβαση στη Βενεζουέλα πρόκειται να επιδεινώσει μόνο την κατάσταση στη χώρα
Στο γεγονός ότι η Ρωσία δεν έχει επικοινωνήσει με τον αρχηγό της ανιτπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Juan Guaido, και ούτε έχει παρόμοια σχέδια επί του παρόντος, αναφέρθηκε σήμερα (28/1) το Κρεμλίνο, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Peskov, «τώρα το κύριο ζήτημα είναι ότι οι ίδιοι οι Βενεζουελάνοι πρέπει να επιλύσουν την κατάσταση στη χώρα στα πλαίσια του συνταγματικού πεδίου», προσθέτοντας παράλληλα ότι «ο μόνος τρόπος με τον οποία μπορούμε να βοηθήσουμε είναι να μην επέμβουμε στην κατάσταση, όπως κάνουν άμεσα κάποιες χώρες».
«Οι παραμεβάσεις επιδεινώνουν μόνο αυτήν την κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσπωπος του Κρεμλίνου, απορρίπτοντας παράλληλα τις αναφορές ότι η Ρωσία φέρεται να έχει εξασφαλίσει προστασία στον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Nicolas Maduro.
Ερωτηθείς για το εάν η Ρωσία είχε συζητήσει με τον Nicolas Maduro το ενδεχόμενο παροχής περαιτέρω βοήθειας, συμπεριλαμβανομένης στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας, ο Dmitry Peskov απάντησε «όχι».
Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής, τέσσερις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσαν ότι θα αναγνωρίσουν τον Juan Guaido ως πρόεδρο της Βενεζουέλας σε περίπτωση που οι αρχές της χώρας δεν καταφέρουν να ζητήσουν τη διεξαγωγή νέων προεδρικών εκλογών μέσα στις επόμενες ημέρες.
Από την πλευρά της, η Ρωσία έχει αναφέρει ότι αναγνωρίζει μόνο τον Nicolas Maduro ως τον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο στη Βενεζουέλα, ενώ έχει εκφράσει την ετοιμότητά της να βοηθήσει στον διάλογο ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης