Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Απώλειες στον απόηχο της αποτυχημένης δημόσιας προσφοράς της Τιτάν

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Απώλειες στον απόηχο της αποτυχημένης δημόσιας προσφοράς της Τιτάν
ΑΓΟΡΑ: Η έξοδος της χώρας στις αγορές με ομόλογο πενταετούς διάρκειας αποτελεί θετική εξέλιξη, αλλά η σημερινή συνεδρίαση επηρεάζεται στο ξεκίνημα από την Τιτάν.

Η αποτυχία της δημόσιας πρότασης για μεταφορά της έδρας και των μετοχών στο εξωτερικό και παράλληλη διαπραγμάτευση σε Βρυξέλλες, Παρίσι και Αθήνα ρίχνει τη μετοχή 5% με καλό όγκο.

Έτσι το ΧΑ υποχωρεί ενώ σημειώνεται πως και το κλίμα στις αγορές του εξωτερικού δεν είναι καλό. Βέβαια εμείς θα μπορούσαμε να διαφοροποιηθούμε λόγω ομολόγου και να διατηρηθεί το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον. Ίδωμεν…

ΤΙΤΑΝ: Συγκεντρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός προνομιούχων τίτλων αλλά όχι και κοινών. Έλειπε 3%. Μικρό το ποσοστό επομένως, αλλά το αποτέλεσμα δεν αλλάζει.

Μένει να δούμε αν έχει κάποιο άλλο σχέδιο η διοίκηση ή αν θα συνεχίσει όπως ήταν μέχρι σήμερα.

NEXANS: Μιας και γίνεται λόγος για δημόσιες προτάσεις, περιμένουμε και εδώ τα αποτελέσματα. Η επανεμφάνιση βέβαια της εντολής στα 1,60 ευρώ δείχνει ότι μάλλον έχει στεφθεί με επιτυχία το εγχείρημα.

Έτσι ξαναμπήκε η εντολή για να δώσει το δικαίωμα σε όποιον θέλει να φύγει νωρίτερα να το πράξει. Δεν μπορούμε να βρούμε άλλη εξήγηση.

ΤΖΙΡΟΣ: Ξανά μικρός στο ξεκίνημα και βέβαια δεν μπορούμε να πάμε μακριά με τέτοιους όγκους. Γι΄ αυτό και οι αναλυτές περιμένουν ότι η συσσώρευση θα συνεχιστεί.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, η συγκεκριμένη ξεκίνησε με την περισσότερη όρεξη. Ενισχύεται άνω του 2% με όγκο 60 χιλ. τεμάχια.

Σημειώνεται πως η Amber Capital ελέγχει ποσοστό μεγαλύτερο του 5%. Η αποτίμηση στα 242 εκατ. ευρώ.

ΑΝΕΜΟΣ: Και αφού υπάρχει δεδομένη σχέση ανταλλαγής και ενισχύεται η Ελλάκτωρ, ακολουθεί και η Άνεμος με άνοδο 2,75% και όγκο 7 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 139 εκατ. ευρώ.

Άρα και οι δύο μαζί έχουν αποτίμηση 380 εκατ. ευρώ και κάτι.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αντίδραση από όλες με την Εθνική να έχει τη μεγαλύτερη άνοδο και τη μικρότερη η Alpha Bank.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Άνοιξε με 1 τεμάχια στα 0,25 ευρώ και στο -9,42% πήγε σε δημοπρασία και τώρα με όγκο 152 τεμάχια είναι στα 0,2880 ευρώ με άνοδο 4,35%.

Βέβαια στην τιμή αυτή πουλάνε 20 χιλ. τεμάχια και στα 0,29 ευρώ πουλάνε άλλες 20 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 10 εκατ. ευρώ.

CENTRIC: Επιμένει ο πωλητής στα 0,1450 ευρώ με εντολή πώλησης 164 χιλ. τεμαχίων.

FRIGOGLASS: Στα 0,12 ευρώ υπάρχει εντολή πώληση 117 χιλ. τεμαχίων.

ΟΠΑΠ: Με οριακή άνοδο 0,29% η μετοχή και την τιμή στα 8,58 ευρώ. Σημειώνεται πως στο κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής είχε μείνει εντολή πώλησης μεγάλη ανεκτέλεστη.

Στην τιμή των 8,58 ευρώ πουλάνε 11 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης