Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of Japan: Ο εμπορικός προστατευτισμός και οι ανησυχίες για το Brexit παραμένουν οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για την οικονομία

Bank of Japan: Ο εμπορικός προστατευτισμός και οι ανησυχίες για το Brexit παραμένουν οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για την οικονομία
Οι αξιωματούχοι της Bank of Japan αναμένουν μέτρια επέκταση της ιαπωνικής οικονομίας κατά το τρέχον έτος
Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας αναφορικά με τις εξελίξεις που σχετίζονται με το εξωτερικό, όπως έδειξαν τα πρακατικά από την τελευταία συνεδρίαση της τράπεζας κατά το προηγούμενο έτος, τα οποία δημοσιεύθηκαν σήμερα Δευτέρα (28/1).
Ειδικότερα, οι αξιωματούοι της Bank of Japan χαρακτήρισαν τις κινήσεις εμπορικού προστατευτισμού παγκοσμίως, καθώς και τις ανησυχίες που σχετίζονται με το Brexit ως τους σημαντικότερους κινδύνους για τις προοπτικές ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας.
Παράλληλα, οι μακροοικονομικές πολιτικές των ΗΠΑ, οι εξελίξεις στις αναδυόμενες αγορές και οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι αποτελούν επίσης ορισμένους παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ανάπτυξη της ιαπωνικής οικονομίας.
Σύμφωνα με πρακτικά από τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Δεκεμβρίου 2018, η Bank of Japan αναμένει μέτρια επέκταση της ιαπωνικής οικονομίας κατά το τρέχον έτος, εν μέσω συνθηκών σύσφιγξης στην αγορά εργασίας, καθώς και αμετάβλητων προδοκιών για τον πληθωρισμό.
Η τράπεζα επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να διατηρήσει τα επιτόκια στο -0,1% βραχυπρόθεσμα, καθώς και να συνεχίσει την πολιτική νομισματικής χαλάρωσης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θα χρειαστεί χρόνος προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχο του πληθωρισμού στο 2%.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης για το 2019, η κεντρική τράπεζα διατήρησε αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική, προχωρώντας παράλληλα σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για τον πληθωρισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης