Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρές πιέσεις για το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο -3,1% και τα 59,69 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ισχυρές πιέσεις για το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο -3,1% και τα 59,69 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξεως του -3,3% στα 51,87 δολ. ανά βαρέλι
Πτώση μεγαλύτερη του -3% είχε σήμερα Δευτέρα (28/1) το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από την πρώτη άνοδο στις εξέδρες γεωτρήσεων των ΗΠΑ για το νέο έτος, καθώς και από τα σημάδια επιβράδυνσης της οικονομίας στην Κίνα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το Brent υποχώρησε κατά -3,16% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 60,69 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξεως του -3,3% στα 51,87 δολ. ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes, οι εξέδρες γεωτρήσεων στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 10, με τον συνολικό τους αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 862, γεγονός που υποδεικνύει ότι η παραγωγή της χώρας αναμένεται να αυξηθεί κατά τους επόμενους μήνες.

Σημειώνεται ότι κατά την ολοκλήρωση του περασμένου έτους η παραγωγή στις ΗΠΑ είχε αυξηθεί στα 11,9 εκατ. βαρέλια ημερησίως, αντισταθμίζοντας τις περικοπές που πραγματοποίησαν κατά το παρελθόν οι χώρες του ΟΠΕΚ και η Ρωσία.
Παράλληλα, η κατανάλωση πετρελαίου στην Κίνα σημειώνει σταδιακή άνοδο, και είναι πιθανό να ξεπεράσει κατά 100 εκατ. βαρέλια ημερησίως για πρώτη φορά το 2019.
Ωστόσο, η πρόσφατη επιβράδυνση στην ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας, εν μέσω των εμπορικών εντάσεων με τις ΗΠΑ, έχει επηρεάσει τις προσδοκίες για την εγχώρια ζήτηση πετρελαίου.
«Οι επίμονες αδυναμίες στα κινεζικά οικονομικά στοιχεία έχουν ενισχύσει τους καθοδικούς κινδύνους για χαμηλότερες εισαγωγές αργού πετρελαίου από το Πεκίνο το 2019», σχολιάζει ο Benjamin Lu της Phillip Futures, την ίδια στιγμή που η Tortoise Capital Advisors εκτιμά ότι «οι τιμές αργού πετρελαίου θα κινηθούν στο εύρος 50 με 60 δολ. ανά βαρέλι το 2019 και κατά 10 δολ. ανά βαρέλι περισσότερο για το Brent».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης