Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Η έξοδος από τα Μνημόνια και η Συμφωνία των Πρεσπών αναδιατάσσουν γρήγορα το πολιτικό σκηνικό

Παπαδημούλης: Η έξοδος από τα Μνημόνια και η Συμφωνία των Πρεσπών αναδιατάσσουν γρήγορα το πολιτικό σκηνικό
«Οι ευρωεκλογές αποτελούν τη μεγαλύτερη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας», αναφέρει ο Δ. Παπαδημούλης
«Η έξοδος από τα Μνημόνια και η Συμφωνία των Πρεσπών αναδιατάσσουν γρήγορα το πολιτικό σκηνικό και επαναφέρουν με ορμή τη διαιρετική τομή ανάμεσα στις δυνάμεις της προόδου και της συντήρησης, στις δυνάμεις που θέλουν η χώρα μας να πάει μπροστά, να λύσει τα ζητήματα που την ταλαιπωρούν και να θέσει στο περιθώριο την ακροδεξιά και τις νεοφιλελεύθερες δυνάμεις», τονίζει ο  Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.
Ο κ. Παπαδημούλης σε συνέντευξή στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής» αναφέρεται στη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας ότι «τόσο η Ευρωπαϊκή Αριστερά, όσο και όλο σχεδόν το πολιτικό φάσμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» εξέφρασαν τη στήριξή τους, όπως και η Κομισιόν, οι ΗΠΑ και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, με όλους να αναγνωρίζουν ότι πρόκειται για μια «συμφωνία-μοντέλο» για την επίλυση ανάλογων ζητημάτων που εκκρεμούν επί δεκαετίες, όπως το Κυπριακό για παράδειγμα.
«Ηχηρή παραφωνία σε αυτή τη θετική ανταπόκριση αποτελούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που, σε πλήρη αντίθεση με την επίσημη θέση των πολιτικών τους ομάδων, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών δηλαδή, στέκονται ενάντια στη συμφωνία, υιοθετώντας μια δημαγωγική, μικροπολιτική και αδιέξοδη ρητορική», όπως σημειώνει.
Προσθέτει ότι  «η εμμονή των ηγεσιών Μητσοτάκη και Γεννηματά απέναντι σε μια συμφωνία που ενδυναμώνει τα εθνικά μας συμφέροντα, την συνανάπτυξη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, είναι προκλητική και εθνικά επιζήμια, σπέρνοντας παράλληλα μίσος και διχασμό στην κοινωνία, γύρω από κοινούς στόχους, τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και στην Ελλάδα».
Σχετικά με τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων επισημαίνει ότι «έχουμε δημιουργήσει την ‘Προοδευτική Συμμαχία’, που αποτελείται από ευρωβουλευτές της Αριστεράς, των Πράσινων και του πιο προοδευτικού τμήματος της Σοσιαλδημοκρατίας.
Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η ελληνική κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πιέζουν στην υιοθέτηση προοδευτικών πολιτικών και συμμαχιών, ενώ στο πλαίσιο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, βάζουμε στο επίκεντρο των πολιτικών μας θέσεων την κοινωνική ατζέντα.
Στόχος μας να έχουμε την καλύτερη δυνατή επίδοση στις ευρωεκλογές, να αλλάξουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με ισχυρότερη παρουσία της Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων, και για την αποτροπή του εφιαλτικού σεναρίου μιας συμμαχίας Δεξιάς-Άκρας Δεξιάς, που «δουλεύεται» εντατικά στα παρασκήνια».
«Δεν ταιριάζει στην Ευρωπαϊκή Αριστερά η πολιτική της «άδειας καρέκλας»», αναφέρει σχετικά με το θέμα του υποψηφίου της Αριστεράς για την Κομισιόν.
«Πρέπει να κινηθούμε με σύνεση και αποφασιστικότητα το επόμενο διάστημα και να διαμορφώσουμε μια νικηφόρα στρατηγική ενόψει ευρωεκλογών. Ελπίζω ότι σύντομα θα έχουμε καλά νέα σε αυτό το θέμα» καταλήγει.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης