Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μειώνει άμεσα 15.000 θέσεις εργασίας η Tesco, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής στη Βρετανία

Μειώνει άμεσα 15.000 θέσεις εργασίας η Tesco, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής στη Βρετανία
Τα σχέδια αυτά αναμένεται να επηρεάσουν την πλειονότητα των 732 μεγαλύτερων σούπερ μάρκετ της Tescο
Σε μείωση 15.000 θέσεων εργασίας προχωρά άμεσα η Tesco, καθώς προτίθεται να κλείσει στα καταστήματα της, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία και οπωροπωλεία, όπως γράφει η Mail on Sunday, επικαλούμενη πηγές με γνώση του θέματος.
Η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής στη Βρετανία προτίθεται επίσης να αντικαταστήσει τα κυλικεία για το προσωπικό με μηχανήματα αυτόματης πώλησης.
Τα σχέδια αυτά αναμένεται να επηρεάσουν την πλειονότητα των 732 μεγαλύτερων σούπερ μάρκετ της Tesco, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesco, Dave Lewis, αναμένεται να ενημερώσει το προσωπικό στις αρχές αυτής της εβδομάδας, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών οικονομικών ετών, η εταιρεία Hertfordshire, έχει μειώσει το προσωπικό κατά μέσο όρο κατά σχεδόν 29.000 εργαζομένους ετησίως, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.
Η Tesco είχε 440.000 υπαλλήλους στο τέλος του Φεβρουαρίου 2018 σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεσή της, περισσότερο από το διπλάσιο του αριθμού των εργαζομένων, που διέθετε η Sainsbury, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής στη Βρετανία.
Η Tesco «αναζητά πάντα τρόπους για την πιο απλή και αποτελεσματική λειτουργία της επιχείρησής μα», δήλωσε ο Benjamin Davis, εκπρόσωπος της εταιρείας.
«Κάθε φορά που κάνουμε αλλαγές στην επιχείρησή μας, οι συνεργάτες είναι πάντα οι πρώτοι που γνωρίζουν», πρόσθεσε.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης