Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Η Ευρώπη είναι ανοχύρωτη απέναντι στον εθνικισμό και τον αντισημιτισμό

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Η Ευρώπη είναι ανοχύρωτη απέναντι στον εθνικισμό και τον αντισημιτισμό
Tο 40% των νέων στη Γερμανία δεν γνωρίζει σχεδόν τίποτα για το Ολοκαύτωμα
Για αύξηση του αντισημιτισμού τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη και τη Γερμανία έκανε λόγο ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Heiko Maas με αφορμή την επέτειο του Ολοκαυτώματος.
Σε άρθρο του στη γερμανική Die Welt ο υπουργός της κυβέρνησης Merkel δηλώνει συγκλονισμένος από το γεγονός ότι «το 40% των νέων στη Γερμανία δεν γνωρίζει σχεδόν τίποτα για το Ολοκαύτωμα.
Αυτό είναι ένα συγκλονιστικό νούμερο που δεν μας επιτρέπει να παραμείνουμε αδρανείς».
«Η αντιπαράθεση με τα ναζιστικά εγκλήματα συνέβαλε στο γεγονός ότι η χώρα μας είναι φιλελεύθερη σήμερα. Το γεγονός ότι σήμερα είναι πιο εύκολο από ποτέ να βρούμε πληροφορίες γύρω από το ολοκαύτωμα με τη βοήθεια των μηχανών αναζήτησης όπως της Google δεν σημαίνει ότι γνωρίζουμε και γι αυτό.
Η ψηφιοποίηση μας δίνει πρόσβαση σε μια άπειρη, συνεχώς διαθέσιμη ποσότητα γνώσεων. Παρόλα αυτά, αυτή η ελευθερία της γνώσης δεν μας προστατεύει από τη στενότητα του μυαλού. Δεν μας διασφαλίζει έναντι της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού και του αντισημιτισμού. Αντίθετα:
Το μίσος μπορεί να εξαπλωθεί πιο γρήγορα, να οδηγήσει σε ταραχές. Και στη χειρότερη περίπτωση, στη βία».
Όπως σχολιάζει ο γερμανός ΥΠΕΞ «η Ευρώπη είναι ανοχύρωτη απέναντι στον εθνικισμό και την αύξηση του αντισημιτισμού καθώς το 90% των Εβραίων πολιτών της ΕΕ αισθάνονται και πάλι φόβο».
«Βλέπουμε πώς ο εθνικισμός μεταδίδεται σε όλη την Ευρώπη και ότι οι εικόνες του εχθρού χρησιμοποιούνται για να δικαιολογήσουν τη φαιά ιδεολογία. Οι ακροδεξιοί λαϊκιστές αρνούνται το Ολοκαύτωμα -γνωρίζοντας ότι ένα τέτοιο ταμπού θα φέρει τη μέγιστη προσοχή.
Οι ακροδεξιοί δείχνουν ξανά το χαιρετισμό του Χίτλερ στο δρόμο, παιδιά Εβραίων κακοποιούνται.
Η πλειοψηφία των Γερμανών παρατηρεί αύξηση του αντισημιτισμού, όπως αποκάλυψε πρόσφατη μελέτη της ΕΕ. Όσοι πλήττονται άμεσα είναι πιο σαφείς:
Σχεδόν το 90% των Εβραίων πολιτών της ΕΕ λένε ότι ο αντισημιτισμός αυξάνεται στη χώρα τους. Εάν οι Εβραίοι στην Ευρώπη φοβούνται και πάλι, αυτό είναι ντροπιαστικό".
Η κουλτούρα της μνήμης καταρρέει, υπό την πίεση των ακροδεξιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης