Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Εκκενώνονται χωριά λόγω πιθανής κατάρρευσης άλλου μεταλλευτικού φράγματος – Στους 34 οι νεκροί

Βραζιλία: Εκκενώνονται χωριά λόγω πιθανής κατάρρευσης άλλου μεταλλευτικού φράγματος – Στους 34 οι νεκροί
Έχασαν τη ζωή τους 34 άτομα και ακόμη 300 αγνοούνται
Φόβοι για κατάρρευση άλλου ενός φράγματος στην περιοχή του Brumadinho, υπάρχουν στη Βραζιλία και ήδη, έχει αρχίσει η εκκένωση χωριών που βρίκσονται σε κοντινή απόσταση.
Μάλιστα, η  μεταλλευτική εταιρεία Vale σε ανακοίνωσή της σήμανε συναγερμό τα ξημερώματα (9:30 ώρα Ελλάδας) διότι «παρατηρήθηκε αύξηση των υδάτων στο φράγμα 6» του ορυχείου Corrego do Feijao.
Ήδη, πυροσβέστες έχουν αρχίσει ήδη να εκκενώνουν κοντινά χωριά  και μάλιστα, με μεγάφωνα ξύπνησαν τους 39.000 κατοίκους του Brumadinho, καλώντας τους να βρουν ασφαλές καταφύγιο σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο.
Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 25/1 είχε καταρρεύσει το φράγμα τελμάτων του ίδιου ορυχείου, με αποτέλεσμα 34 άτομα να χάσουν τη ζωή τους και 300 να αγνοούνται.
Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, 23 άτομα νοσηλεύονται και από τους 300 που αγνοούνται, τα 250 άτομα είναι εργαζόμενοι ή κατασκευαστές αγνοούνται, βάσει λίστας που κυκλοφόρησε η μεταλλευτική εταιρεία Vale.
Στο μεταξύ, λόγω της επιχείρησης εκκένωσης των χωριών, προσωρινά έχουν διακοπεί οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων στο ποτάμι της λάσπης που κάλυψε την Παρασκευή την περιοχή.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης