Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Οι ραγδαίες εξελίξεις στην Ασία επιβεβαιώνουν την ύφεση της παγκόσμιας κερδοφορίας

tags :
BofA: Οι ραγδαίες εξελίξεις στην Ασία επιβεβαιώνουν την ύφεση της παγκόσμιας κερδοφορίας
Ύφεση δείχνουν τρεις βασικοί δείκτες, τονίζει ο αμερικανικός χρηματοοικονομικός όμιλος
Αυτή τη  στιγμή τουλάχιστον τρεις δείκτες υποδηλώνουν ότι ο κόσμος βρίσκεται τώρα είτε σε οικονομική ύφεση είτε σε ύφεση κερδοφορίας τονίζει η Bank of America Merrill Lynch (BofA).
Πριν από δύο εβδομάδες, παρουσιάσαμε ένα γράφημα από την Τράπεζα της Αμερικής, σύμφωνα με το οποίο η συνεχιζόμενη κατάρρευση της παγκόσμιας αύξησης του δείκτη κυκλοφορίας χρήματος Μ1 έδειξε έντονα ότι η παγκόσμια βιομηχανική παραγωγή είναι αρνητική με μια τάση που είχε να παρατηρηθεί από την εποχή της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Στη συνέχεια, ο κύριος δείκτη του ΟΟΣΑ - ο οποίος είναι ένας καλός οδηγός για αυτό που έρχεται, συνεχίζει πτωτικά για  11ο μήνα στη σειρά, μετά από την κορυφή που άγγιξε τον Δεκέμβριο του 2017.

Τώρα, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της BofA επιβεβαιώνεται ότι «βρισκόμαστε σε μια παγκόσμια ύφεση των κερδών ανά μετοχη (EPS)» παρατηρώντας την πτώση της αύξησης των εξαγωγών στην Ασία, η οποία υποχώρησε στο -4% «σε συμφωνία με την αρνητική παγκόσμια αύξηση των EPS».
Αυτό φαίνεται στο αριστερό διάγραμμα  και είναι σύμφωνο με την πρόβλεψη μοντέλου EPS της BofA, αναμένεται αύξηση 0% των κερδών ανά μετοχή (EPS) κατά τους επόμενους 12 μήνες.

Παράλληλα υπάρχουν ορισμένα άλλα σημεία που εξετάζει η BofA και αφορούν: 

- Την καμπύλη αποδόσεων αμερικανικών διετών και δεκαετών ομολόγων (> 50 μονάδες βάσης)
- Τον παγκόσμιο δείκτη PMI από 51 έως 53 μονάδες.
   
Και το πιο σημαντικό: οι χρηματοοικονομικές συνθήκες της Κίνας σφίγγουν περισσότερο, καθώς οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής στρέφονται στην αποδυνάμωση του σκιώδους τραπεζικού συστήματος ύψους 20 τρισ. δολαρίων και σταματούν να αυξάνουν τις προεπιλογές τους στην αγορά εταιρικών ομολόγων ύψους 3 τρισ. δολαρίων.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης