Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ρώσοι μισθοφόροι έφτασαν στη Βενεζουέλα για να υποστηρίξουν τον Maduro

tags :
Ρώσοι μισθοφόροι έφτασαν στη Βενεζουέλα για να υποστηρίξουν τον Maduro
Ρώσοι μισθοφόροι έφτασαν στη Βενεζουέλα για να υποστηρίξουν το Maduro
O πρόεδρος της Βενεζουέλα Ν.  Maduro - τώρα υποστηριζόμενος από ρώσους στρατιωτικούς εργολάβους, προέτρεψε τους υποστηρικτές του να βγουν στους δρόμους για να υπερασπιστούν τη νομιμότητα της κυβέρνησής του.
Ο ηγέτης της Βενεζουέλας έχει ορκιστεί ότι η χώρα του δεν θα μετατραπεί σε Συρία ή Λιβύη και ότι ο στρατός της Βενεζουέλας πρέπει να προετοιμαστεί για εισβολή.
Σύμφωνα με το Reuters, ο Maduro αναφέρει ότι είναι πρόθυμος να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για να συζητήσει την κατάσταση με το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Καθώς η διεθνής κοινότητα διαχωρίζεται κατά μήκος κυβερνήσεων που συνεχίζουν να υποστηρίζουν τον στρατευμένο κυβερνήτη της Βενεζουέλας Nicolas Maduro και τις κυβερνήσεις υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, οι οποίοι έχουν επίσημα αναγνωρίσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης J. Guaido ως νόμιμο αρχηγό κράτους της χώρας, το Reuters ανέφερε ότι μια ομάδα ρώσων μισθοφόρων που παίρνουν εντολές κατευθείαν από το Κρεμλίνο έχουν σταλεί στη Βενεζουέλα για να παρέχουν ασφάλεια στον Maduro καθώς αγωνίζεται ενάντια στη μεγαλύτερη απειλή για την κυριαρχία του στα έξι χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία.
 
Venezuela

Οι μισθοφόροι πιστεύεται ότι προέρχονται από τον όμιλο Wagner, μια ομάδα ιδιωτικών εργολάβων που έχουν πραγματοποιήσει μυστικές αποστολές εξ ονόματος του Κρεμλίνου, συμπεριλαμβανομένων των συγκρούσεων στη Συρία και την Ουκρανία.
Δεν είναι σαφές πότε έφτασαν οι ρώσοι μισθοφόροι ή πότε σκοπεύουν να αποχωρήσουν.
Η Ρωσία πρότεινε να μεσολαβήσει στη σύγκρουση μεταξύ του Maduro και του Γκουαϊντό, ενώ ενώνει με την Κίνα να επικρίνει τις ΗΠΑ για παρεμβάσεις στις υποθέσεις της Βενεζουέλας.
Η Ρωσία, η οποία έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στο καθεστώς Maduro, υποσχέθηκε να σταθεί δίπλα στον σοσιαλιστή ηγέτη.
Οι ρώσοι μισθοφόροι ταξίδεψαν στη Βενεζουέλα με ιδιωτικές πτήσεις από την Κούβα.
Οι ρώσοι μισθοφόροι έχουν επιφορτιστεί να σταματήσουν τους υποστηριχτές της αντιπολίτευσης ή τα μέλη των δυνάμεων του Maduro να τον θέσουν υπό κράτηση.
Μια πηγή δήλωσε ότι μια ομάδα ρώσων μισθοφόρων είχε φθάσει στη Βενεζουέλα πριν από τις εκλογές του 2018, όπου ο Maduro κέρδισε μια δεύτερη εξαετή θητεία, αλλά μια άλλη ομάδα μισθοφόρων έφτασε «πιο πρόσφατα».
Οι ρώσοι μισθοφόροι πέταξαν στη Βενεζουέλα όχι από τη Μόσχα αλλά από τρίτες χώρες όπου διεξήγαγαν αποστολές.
 
Venz

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης