Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nordea: Πίεση στις παγκόσμιες αγορές από τη μείωση της ρευστότητας – Αποδυνάμωση στο δολάριο

Nordea: Πίεση στις παγκόσμιες αγορές από τη μείωση της ρευστότητας – Αποδυνάμωση στο δολάριο
Το σχόλιο της Nordea για την κατάσταση στις αγορές
Σημαντική υποχώρηση των εταιρικών κερδών παγκοσμίως αναμένει το επόμενο διάστημα η Nordea Bank (σε σημείωμα-σχόλιο για τις αγορές), επικαλούμενη το υψηλό χρέος και τη μείωση της ρευστότητας από τη νομισματική σύσφιξη της Federal Reserve (Fed) και τις υπόλοιπες μεγάλες κεντρικές τράπεζες, που θα πλήξει τις αγορές και την παγκόσμια ανάπτυξη.
Ως απόδειξη για τα παραπάνω, η σκανδιναβική τράπεζα επικαλείται ορισμένα «σημάδια» σε ανεπτυγμένες οικονομίες, όπως για παράδειγμα η πρόσφατη κατάρρευση των εξαγωγών στη Νότια Κορέα.
Βέβαια, σε αντίθετο κλίμα, η ανάπτυξη στην Κίνα ενδέχεται να επιταχυνθεί εκ νέου, χάρη στις υψηλές εισροές κεφαλαίων για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
Σε ό,τι αφορά στο επικρατέστερο αποθεματικό νόμισμα, η Nordea εκτιμά πως η λήξη της διορίας για το ανώτατο όριο δανεισμού στις ΗΠΑ (1 Μαρτίου 2019) και η συρρίκνωση του ισολογισμού της Fed, θα οδηγήσει σε υποχώρηση της τάξεως του 3% με 4% το δολάριο τις επόμενες πέντε εβδομάδες -και σε αύξηση της άντλησης κεφαλαίων από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, σχολιάζεται.
Τα διαγράμματα:








www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης