Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Trump για τη ρωσική εμπλοκή - Συνελήφθη φίλος και σύμβουλός του

ΗΠΑ: Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Trump για τη ρωσική εμπλοκή - Συνελήφθη φίλος και σύμβουλός του
Συνελήφθη ο φίλος και σύμβουλος του Trump 
Στη σύλληψη του Roger Stone, παλιού φίλου και άτυπου συμβούλου του Αμερικανού Προέδρου Donald Trump, προχώρησαν οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών, με ενδεχόμενη εμπλοκή της Ρωσίας στις εκλογές του Νοεμβρίου 2016.
Ο ειδικός ανακριτής Robert Mueller απήγγειλε επτά κατηγορίες εις βάρος του, ανάμεσά τους οι κατηγορίες της παρεμπόδισης δικαστικής έρευνας, της ψευδούς κατάθεσης και του επηρεασμού μαρτύρων, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2016, ο Στόουν μίλησε σε ανώτερους αξιωματούχους της προεκλογικής εκστρατείας του Trump για τα Wikileaks και για «πληροφορίες που μπορεί να διέθεταν και θα μπορούσαν να καταστρέψουν την καμπάνια της Hillary Clinton.
Ο Stone ήρθε σε επαφή με ανώτατους αξιωματούχους της εκστρατείας Trump για να ρωτήσει τις μελλοντικές αποκαλύψεις των Wikileaks».
Επίσης, το κατηγορητήριο αναφέρει ότι ο Stone έκανε «πολλές ψευδείς δηλώσεις» σχετικά με την αλληλεπίδραση που είχε με τα Wikileaks και αρνήθηκε λέγοντας ψέματα να καταθέσει στοιχεία που περιείχαν αποδείξεις για τις αλληλεπιδράσεις καθώς και ότι «προσπάθησε να πείσει μάρτυρα να παράσχει ψευδή κατάθεση», ώστε να αποκρύψει πληροφορίες από τις έρευνες.
Τις επόμενες ώρες ο Roger Stone θα εμφανιστεί στο δικαστήριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης