Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Οι ΗΠΑ πρέπει να εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους για την ανάπτυξη νέου αντιπυραυλικού συστήματος

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Οι ΗΠΑ πρέπει να εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους για την ανάπτυξη νέου αντιπυραυλικού συστήματος
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε πως μία τέτοια κίνηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα κούρσα εξοπλισμών
Έκκληση προς τις ΗΠΑ να εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους για την ανάπτυξη ενός νέου αντιπυραυλικού συστήματος απηύθυνες σήμερα (25/1) η Ρωσία, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, εκφράζοντας παράλληλα την βαθιά ανησυχία της για τα σχέδια της Ουάσιγκτον.
Ειδικότερα, το ρωσικό ΥΠΕΞ χαρακτήρησε ως «ανεύθυνα» τα σχέδια των ΗΠΑ να αναπτύξουν αντιπυραυλικό σύστημα στο διάστημα, τονίζοντας πως μίας τέτοια κίνηση κινδυνεύει να τροφοδοτήσει μία κούρσα εξοπλισμών.
Παράλληλα, η ανακοίνωση ανέφεφε ότι τα σχέιδα της Ουάσιγκτον αποτελούν προσπάθεια να αναστηθεί η πρωτοβουλία στρατηγικής άμυνας των ΗΠΑ, η οποία είχε ανακοινωθεί για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, υπό τον τότε πρόεδρο Ronald Reagan.
Η Μόσχα δήλωσε ότι «ανησυχεί βαθιά» για τα σχέδια των ΗΠΑ, τα οποία και ερμηνεύει ως επιβεβαίωση ότι η Ουάσιγκτον σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το διάστημα για στρατιωτικούς σκοπούς στο εγγύς μέλλον.
«Όλες οι προηγούμενες προσπάθειες της Ουάσιγκτον να επιτύχουν υπεροχή στον στρατιωτικό τομέα είχαν πάντα ως αποτέλεσμα αυξανόμενες εντάσεις και νέους γύρους κούρσας εξοπλισμών», καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης