Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Έξοδος από μνημόνια και Συμφωνία των Πρεσπών, καταλύτες για ριζική αναδιαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού

Παπαδημούλης: Έξοδος από μνημόνια και Συμφωνία των Πρεσπών, καταλύτες για ριζική αναδιαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού
Ο κ. Παπαδημούλης χαρακτήρισε τις εθνικές εκλογές «μητέρα των μαχών»
«Η έξοδος από τα μνημόνια και η Συμφωνία των Πρεσπών λειτουργούν ως επιταχυντές, ως καταλύτες για τη ριζική αναδιαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Ο κ. Παπαδημούλης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 Στο Κόκκινο» χαρακτήρισε τις εθνικές εκλογές «μητέρα των μαχών» και πρόσθεσε ότι η αίσθηση που έχει είναι ότι «στη θέση του παλιού δικομματισμού που έριξε τη χώρα στα βράχια ανασυγκροτείται ένας διαρκώς ενισχυόμενος πολιτικός διπολισμός.
Έχουμε τη διαμόρφωση δύο πόλων, ενός προοδευτικού με ραχοκοκαλιά τον ΣΥΡΙΖΑ και ενός υπερσυντηρητικού με κορμό τη Νέα Δημοκρατία, οι οποίοι πόλοι θα αναμετρηθούν στις προσεχείς εκλογές», ανέφερε.
Συνεχίζοντας, είπε ότι έχουν γίνει πια φανερές οι πολιτικές και προγραμματικές διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, εξέφρασε τη βεβαιότητά του για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές και τόνισε ότι «επειδή σκοπεύουμε να κερδίσουμε και τις επόμενες εκλογές, μας νοιάζει η χώρα, κι όχι απλά τα ψηφαλάκια.
Δεν πρόκειται να πετάξουμε λεφτά από το παράθυρο παραμονές εκλογών, όπως οι προηγούμενοι».
Ο κ. Παπαδημούλης άσκησε έντονη κριτική στη ΝΔ στην οποία καταλόγισε ότι έχει μετατοπιστεί πολύ προς τα δεξιά και «είναι ένα υβρίδιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού αλλά και έντονης ακροδεξιάς.
Η τριπλέτα Σαμαράς, Βορίδης, Γεωργιάδης έχει πάρει τα κλειδιά ουσιαστικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Και αυτό δίνει χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει μεγάλα ανοίγματα στο χώρο των ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων από το δημοκρατικό κέντρο και προς τα αριστερά.
Όχι, όμως, αλλάζοντας τη δική του ταυτότητα, το δικό του χαρακτήρα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και θα παραμείνει ένα κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς», είπε ο κ. Παπαδημούλης.
Σχολίασε, τέλος, τις χθεσινές δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, λέγοντας ότι «την επόμενη φορά που θα "σπάσει" τη σιωπή του, να μας πει και για το έλλειμμα 15,1%, που άφησε η κυβέρνησή του το 2009».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης