Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μάνθος (Aenaon Markets): Διάσπαση των 638 μονάδων με τζίρο οδηγεί στις 650-660 μονάδες

tags :
Μάνθος (Aenaon Markets): Διάσπαση των 638 μονάδων με τζίρο οδηγεί στις 650-660 μονάδες
Η περιοχή των 650-660 μονάδων αποτελεί δύστροπη περιοχή σύμφωνα με τον αναλυτή της Aenaon Markets
Προσπάθεια ανοδικής αποδέσμευσης από τη ζώνη αντίστασης των 633 με 638 μονάδων επιχειρεί τις τελευταίες συνεδριάσεις ο Γενικός Δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου έχοντας όμως κατά νου τη δυσκολία περατότητας των 650 μονάδων, σημειώνει στο εβδομαδιαίο του τεχνικό σχόλιο για την αγορά, ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης της Aenaon Markets, Απόστολος Μανθος.
Διαγραμματικά πάντως η επιβεβαιωμένη ανοδική διαφυγή πάνω από τις 638 μονάδες με αύξηση στη διάθεση ρίσκου και στο τζίρο συναλλαγών θα βάλει τις βάσεις για την προσέγγιση της δύστροπης περιοχής αντίστασης των 650 με 660 μονάδων, σημειώνει ο αναλυτής.
Το παζλ της ανόδου μπορούν να συμπληρώσουν και να στηρίξουν ορισμένα δεικτοβαρή χαρτιά όπως για παράδειγμα η Coca Cola , ο Μυτιληναίος, ο Τιτάνας, τα Ελληνικά Πετρέλαια κ.ά. καθώς φαίνεται βραχυχρόνια να υπάρχουν τα τεχνικά περιθώρια ανόδου σε υψηλότερα επίπεδα τιμών.
Στη περίπτωση όμως, που ο Γενικός Δείκτης παρουσιάσει από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας εμφανή έλλειψη περαιτέρω ανοδικών δυνάμεων θα πρέπει να αναμένουμε την πεπατημένη επιστροφή του προς το όριο των 625 μονάδων, αναφέρει ο κ.Μάνθος.
Προς την αντίσταση των 1710 μονάδων βαδίζει ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 μετρώντας το ανοδικό απόθεμα για μία πιθανή ανοδική διάσπαση και κίνηση προς το επίπεδο αντίστασης των 1740 με 1750 μονάδων. Σενάριο το οποίο εάν ολοκληρωθεί μπορεί να επιφέρει μια έντονη βραχυχρόνια ανοδική κίνηση με χαρακτηριστικά ενός βίαιου short covering.
Ιδιαίτερο διαγραμματικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο δείκτης FTSE/Athex Mid & Small Cap Θεμελιωδών Μεγεθών (περιλαμβάνει τις 20 καλύτερες με όρους θεμελιωδών αριθμοδεικτών εταιρειών του Χρηματιστηρίου Αθηνών), καθώς μετά από μια άνοδο της τάξεως του 130% από το Φλεβάρη του 2016 έχει αποτυπώσει ένα πλαγιοκαθοδικό “Flag”.
Στατιστικώς ο σχηματισμός αυτός διασπάται ακολουθώντας την κύρια τάση, όπου στην προκειμένη περίπτωση είναι ανοδική.
Κάποιες από τις μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη είναι οι: Καράτζης, Quest, Autohellas, Εβροφάρμα,Profile, Πλαστικά Κρήτης, Έλτον Χημικά κ.ά, καταλήγει ο κ.Μάνθος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης