Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια ανοδικά, υποτονικά και μια ματιά σε χαρτιά με ενδιαφέρον

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ –  Ήπια ανοδικά, υποτονικά και μια ματιά σε χαρτιά με ενδιαφέρον
ΑΓΟΡΑ: Το κλίμα στις αγορές του εξωτερικού αναμένεται να μας επηρεάσει θετικά, σύμφωνα με τα σχόλια των αναλυτών. Χρειαζόμαστε βέβαια τζίρο για να ξεπεραστούν αντιστάσεις, που δεν τον έχουμε.

Άρα δεν αποκλείεται να δούμε και πάλι τιμές κοντά στις 640 μονάδες και στη συνέχεια να κάνουμε το γνωστό πισωγύρισμα. Μία κίνηση που επαναλαμβάνεται εδώ και καιρό.

Με 420 χιλ. ευρώ συναλλαγές στα πρώτα 10 λεπτά της συνεδρίασης όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούμε να πάμε και πολύ μακριά.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Ανοδικά με όγκο ξεκίνησε η Viohalco, με καλές συναλλαγές και μικρή άνοδο και τα ΕΛΠΕ. Οι μόνες που ξεχωρίζουν μέχρι στιγμής. Άντε και λίγο η ΔΕΗ αλλά έχει μικρό όγκο.

ΤΙΤΑΝ: Σήμερα λήγει η δημόσια προσφορά και όσοι ανταλλάξουν τις μετοχές θα περιμένουν μέχρι 31 Ιανουαρίου που θα ξεκινήσει η τριπλή διαπραγμάτευση σε Βρυξέλλες, Παρίσι και Αθήνα.

AS COMPANY: Σε νέα υψηλά 52 εβδομάδων και όχι μόνο το άνοιγμα της μετοχής στα 2,80 ευρώ με την κεφαλαιοποίηση να είναι στα 36,7 εκατ. ευρώ.

Η «μικρή Jumbo» όπως την αποκαλούν οι «πιστοί» της φίλοι έχει μοιράσει απλόχερα σημαντικές υπεραξίες στους μετόχους τα τελευταία έτη, αφού η αποτίμηση ήταν εξαιρετικά χαμηλή.

Σύμφωνα με το εξάμηνο η καθαρή θέση ήταν στα 27,1 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις στα 8,8 εκατ. ευρώ εκ των οποίων οι τραπεζικές στα 2 εκατ. ευρώ περίπου που όμως υπερκαλύπτονταν από ταμειακά διαθέσιμα 6,8 εκατ. ευρώ.

Είχε πωλήσεις 11,9 εκατ. ευρώ στα αντίστοιχα επίπεδα με του πρώτου εξαμήνου 2017 και καθαρά κέρδη 1,8 εκατ. ευρώ από 1,2 εκατ. ευρώ. Αυτό συνέβη λόγω του χαμηλότερου κόστους πωληθέντων.

Με δεδομένο ότι το δυνατό εξάμηνο είναι το δεύτερο αφού έχει τα Χριστούγεννα μέσα στην αποτίμηση που είναι τώρα δεν θα πρέπει να θεωρείται ακριβή.

CENTRIC: Παραμένει η μεγάλη σε όγκο εντολή πώλησης στα 0,1450 ευρώ ύψους 164 χιλ. τεμαχίων.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Χθες έδειξε κινητικότητα και σήμερα ξεκίνησε με άνοδο 4% και όγκο 4 χιλ. τεμάχια. Για μία εταιρεία της μικρής κεφαλαιοποίησης δεν είναι μικρός ο όγκος στο άνοιγμα.

Εδώ βαριά χαρτιά και δεν έχουν κάνει πράξη στα πρώτα λεπτά. Η αποτίμηση των 23,3 εκατ. ευρώ είναι χαμηλή παρά το άσχημο πρώτο εξάμηνο.

MLS: Με το ξεκίνημα έκανε πακέτο 100 χιλ. τεμάχια στα 4,56 ευρώ με την τιμή να είναι στα 4,88 ευρώ. Η αποτίμηση στα 60,5 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως στο εξάμηνο είχε καθαρή θέση 27 εκατ. ευρώ αλλά είχε και άυλα περιουσιακά στοιχεία 22 εκατ. ευρώ. Δεν παίζει επομένως με χαμηλό p/bv.

Είχε και συνολικές υποχρεώσεις 22,7 εκατ. ευρώ εκ των οποίων εταιρικά ομόλογα και τραπεζικά δάνεια 12,5 εκατ. ευρώ. Τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονταν στα 4,2 εκατ. ευρώ. Άρα δεν έχει υψηλό καθαρό δανεισμό.

Με πωλήσεις 10,5 εκατ. ευρώ από 11,5 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 1,48 εκατ. ευρώ από 1,7 εκατ. ευρώ ίσως δεν είναι και τόσο φθηνή. Το στοίχημα είναι το νέο προϊόν που λανσάρει. Αν πάει καλά θα μπορούσε να δώσει ώθηση σε πωλήσεις και κέρδη. Υπήρχαν απαιτήσεις 7,8 εκατ. ευρώ και αποθέματα 7,4 εκατ. ευρώ.

CRETA FARMS: Υπάρχει θέμα στις επιχειρήσεις του Bankingnews.gr αναλυτικό και όσοι έχετε μετοχές θα πρέπει να το διαβάσετε. Η σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης γίνεται από τον ένα αδελφό, τον Μάνο Δομαζάκη.

Ζητάει να αλλαχθεί το Δ.Σ. και η επιτροπή ελέγχου. Ίσως αυτό κάτι εξηγεί αναφορικά με την πορεία της μετοχής στο ταμπλό και τις αγορές των βασικών μετόχων. Σημειώνουμε πως ο Τάκης Δομαζάκης ελέγχει οριακά μεγαλύτερο ποσοστό.

Η μετοχή άνοιξε με όγκο 3,5 χιλ. τεμάχια στο +11,44% και στα 0,8960 ευρώ. Για τη στήλη η αποτίμηση των 28,2 εκατ. ευρώ δεν είναι χαμηλή αφού η εισηγμένη έχει υψηλό δανεισμό, χαμηλή καθαρή θέση που θα μπορούσε να επηρεαστεί από άυλα και χαμηλή κερδοφορία. Έχει βέβαια πατέντες που θα μπορούσε να τις εκμεταλλευτεί.

DIONIC (απάντηση): Με αρνητική καθαρή θέση 20,7 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις 78,1 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τραπεζικές τα 49 εκατ. ευρώ χρειάζεται κάτι παραπάνω από ρύθμιση για να μπορέσει να κάνει κάτι.

Επίσης θέλει και κέρδη που δεν τα βλέπουμε. Στο εξάμηνο είχε ζημιές 3,9 εκατ. ευρώ. Και αυτές οι ζημιές παρά το γεγονός ότι είχε έκτακτο κέρδος από την πώληση της συμμετοχής στη Skroutz, με σχεδόν όλα τα λεφτά να πηγαίνουν στις τράπεζες.

Και προσέξτε, εισέπραξε 10 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις αυξήθηκαν παρά τη μείωση των τραπεζικών δανείων. Στα θετικά ότι υπάρχουν εμπορικές απαιτήσεις 32 εκατ. ευρώ, που αν εισπραχθεί ένα μέρος άμεσα θα βοηθήσει. Αλλά και πάλι πρέπει να γίνουν πολλά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης