Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενίσχυση για το πετρέλαιο παρά την αύξηση αποθεμάτων ΗΠΑ - Στο +0,67% το Brent

Ενίσχυση για το πετρέλαιο παρά την αύξηση αποθεμάτων ΗΠΑ - Στο +0,67% το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε σημαντική άνοδο της τάξεως του +0,87% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 53,59 δολ. ανά βαρέλι
Ανοδικά κινήθηκε σήμερα Παρασκευή (25/1) το πετρέλαιο, διευρύνοντας την άνοδο της προηγούμενης συνεδρίασης, παρά τη σημαντική άνοδο που σημειώθηκε στα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το Brent κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +0,67% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,50 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 ενισχύθηκε κατά +0,87% στα 53,59 δολ. ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 7,97 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο μόλις κατά 42 χιλ. βαρέλια.
Ωστόσο, ο «μαύρος χρυσός» δέχεται στήριξη από την είδηση ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει την επιβολή κυρώσεων σε βάρος των εξαγωγών πετρελαίου της Βενεζουέλας, ως «αντίποινα» για τη διακοπή των διπλοματικών δεσμών με την Ουάσιγκτον.

Από την πλευρά του, ο ιδρυτικός συνεργάτης του Again Capital στη Νέα Υόρκη, John Kilduff, αμφισβητεί το γεγονός ότι η Ουάσιγκτον θα προχωρήσει στις επιβολή των παραπάνω κυρώσεων.
«Εάν τεθούν σε εφαρμογή οι κυρώσεις, αυτό θα αποτελέσει αναμφισβήτητα ένα μεγάλο πλήγμα για τους τομείς των εμπορικών μεταφορών, και συγκεκριμένα των αεροπορικών εταιρειών, των φορτηγών και των σιδηροδρόμων», τόνισε ο John Kilduff.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης