Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκία): Έχουμε την ικανότητα να δημιουργήσουμε μια «ζώνη ασφαλείας» στη Συρία

tags :
Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκία): Έχουμε την ικανότητα να δημιουργήσουμε μια «ζώνη ασφαλείας» στη Συρία
Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκία): Μπορούμε να δημιουργήσουμε ζώνη ασφαλείας στη Συρία
Η Τουρκία έχει την ικανότητα να δημιουργήσει μια «ζώνη ασφαλείας» μόνη της στη Συρία, αλλά δεν θα αποκλείσει τις ΗΠΑ, τη Ρωσία ή άλλους εάν θέλουν να συνεργαστούν, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών M. Cavusoglu.
Σε δηλώσεις που έκανε στο ειδησεογραφικό δίκτυο A Haber, ο ίδιος σημείωσε ότι η Άγκυρα και η Μόσχα βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος όσον αφορά μια πολιτική λύση στη Συρία ανεξάρτητα από το ζήτημα εάν θα πρέπει ο πρόεδρος Assad  να παραμείνει στην εξουσία.
Ο Cavusoglu σημείωσε επίσης ότι η Τουρκία έχει έμμεση επαφή με την συριακή κυβέρνηση, αλλά δεν διευκρίνισε περαιτέρω σχετικά με αυτό.
Στην ίδια συνέντευξη στο ειδησεογραφικό δίκτυο A Haber, ο Cavusoglu σημείωσε ότι έχει έρθει ώρα να αρχίσει μια διεθνής έρευνα για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου J. Khashoggi στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας T. Erdogan έδωσε εντολή να γίνουν οι προετοιμασίες για να μεταφερθεί το θέμα σε διεθνές επίπεδο και διευκρίνισε ότι ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ θα μεταβεί στην Τουρκία.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης