Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έντονες διακυμάνσεις για το ευρώ, ελέω Draghi - Στο 1,137 δολ.

Έντονες διακυμάνσεις για το ευρώ, ελέω Draghi - Στο 1,137 δολ.
Έντονη μεταβλητότητα καταγράφει σήμερα (24/1/2019) το ευρώ, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Mario Draghi, για την οικονομία της Ευρωζώνης.
Η EKT διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στα ιστορικά χαμηλά, όπως αναμενόταν, ενώ ανακοίνωσε πως θα παραμείνουν στα σημερινά τους επίπεδα τουλάχιστον μέχρι και το καλοκαίρι του 2019 και πάντως για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της διαρκούς σύγκλισης του πληθωρισμού προς επίπεδα κάτω αλλά πλησίον του 2% μεσοπρόθεσμα.
Το ευρώ δέχτηκε ισχυρές πιέσεις κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Draghi, κατά την οποία ο κεντρικός τραπεζίτης έκανε λόγο για αδύναμη ανάπτυξη στην Ευρωζώνη και ανάγκη στήριξης της οικονομίας, ενώ προειδοποίησε για καθοδικούς κινδύνους.
Αργότερα, ωστόσο, το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα περιόρισε τις απώλειες, καθώς ο επικεφαλής της ΕΚΤ δήλωσε πως η αποδυνάμωση θα «ξεθωριάσει», αν βελτιωθούν οι μακροοικονομικοί παράγοντες.
Έτσι, περί τις 16:30, το ευρώ υποχωρεί οριακά κατά 0,1% έναντι του δολαρίου, στο 1,137 δολ., ενώ νωρίτερα είχε καταγράψει απώλειες έως και 0,5%.


Πριν τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ, το ευρώ είχε βρεθεί στο 1,133 δολ. -το χαμηλότερο επίπεδο από τις 3 Ιανουαρίου 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης