Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: O Draghi θα αναγνωρίσει την επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη

Capital Economics: O Draghi θα αναγνωρίσει την επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη
Δεδομένων των αδύναμων μακροοικονομικών στοιχείων, η Capital Economics εκτιμά ότι ο Draghi θα αναγνωρίσει το ρίσκο και θα κάνει λόγο για «καθοδικούς κινδύνους»
Το αυξημένο ρίσκο λόγω της επιβράδυνσης της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη θα αναγνωρίσει ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.
Όπως σημειώνει η Capital Economics, η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στη συνέντευξη τύπου.
Δεδομένων των αδύναμων μακροοικονομικών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένης της πτώσης των δεικτών PMI, η Capital Economics εκτιμά ότι ο Draghi θα αναγνωρίσει το ρίσκο και θα κάνει λόγο για «καθοδικούς κινδύνους».
H αναφορά Draghi θα προετοιμάσει το έδαφος για έναν νέο γύρο υποβάθμισης των μακροοικονομικών εκτιμήσεων της ΕΚΤ τον Μάρτιο, σύμφωνα με τους αναλυτές.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στα ιστορικά χαμηλά, όπως αναμενόταν.
Το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης, καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα σε 0,00%, 0,25% και -0,40% αντιστοίχως.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένει ότι τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ θα παραμείνουν στα σημερινά τους επίπεδα τουλάχιστον μέχρι και το καλοκαίρι του 2019 και πάντως για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της διαρκούς σύγκλισης του πληθωρισμού προς επίπεδα κάτω αλλά πλησίον του 2% μεσοπρόθεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης