Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Τέτοια «ξηρασία» έχουμε χρόνια να δούμε

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Τέτοια «ξηρασία» έχουμε χρόνια να δούμε
AΓΟΡΑ: Τέτοια… «ξηρασία» έχουμε χρόνια να ζήσουμε. Δεν κινείται φύλλο στο επιχειρηματικό τοπίο. Απίστευτο!

Η αγορά θέλει ειδήσεις αλλά δεν προχωράει τίποτα. Σήμερα ψηφίζεται η συμφωνία των Πρεσπών και μένει να δούμε αν θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Αλλά με τέτοιο προεκλογικό κλίμα όλοι είναι στο περίμενε.

Που να πάει η αγορά έτσι; Και που βρίσκουν δύναμη να μικρά και κάποια καλά βαριά χαρτιά εντύπωση προκαλεί.

ΑΓΟΡΑ: Αύριο (25/1) τελειώνει η δημόσια πρόταση της Τιτάν και μάλλον θα πετύχει το εγχείρημα. Αλλιώς ακυρώνονται όλα και παραμένει στο ΧΑ.

Αλλά θα έκαναν τέτοια κίνηση χωρίς να έχουν το «ΟΚ» από τους υπόλοιπους μεγάλους μετόχους; Θεωρούμαι πως οργανώθηκε καλά το εγχείρημα και θα πετύχει. Ίδωμεν.

Τρεις δημόσιες άλλες προτάσεις (Υγεία, Ντρουκφάρμπεν, Nexans) επίσης πετυχαίνουν και στους επόμενους μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η έξοδος από το ταμπλό. Περιμένουμε βέβαια και την έξοδο των Μινωικών Γραμμών.

ΤΖΙΡΟΣ: Πάλι χαμηλός στο ξεκίνημα. Περί τις 150 χιλ. ευρώ έγιναν στα πρώτα δύο λεπτά. Με συσσώρευση ξεκίνησε η αγορά και χωρίς να συμμετέχουν πολλές μετοχές στην πρώτη δημοπρασία.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Βαράνε οι σορτάκηδες και δεν βγαίνουν χαμένοι. Όπου και να σορτάρουν πάνε πιο κάτω. Στο ξεκίνημα απώλειες μόνο για Πειραιώς, ενώ οι υπόλοιπες έχουν μικρή άνοδο.

FOURLIS: Με οριακή άνοδο στο άνοιγμα και πωλητή στα 4,20 ευρώ ξανά.

COCA COLA: Με αποτίμηση 10,9 δισ. ευρώ και τιμή 29,30 ευρώ διαμορφώνει κατά σχεδόν 30% τον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Με άλλη μία μετοχή δηλαδή κάνει ό,τι θέλει το δείκτη.

ΕΧΑΕ: Που να πάει και αυτή με τέτοιους τζίρους. Και που στέκεται πάνω από τα 3,50 ευρώ επιτυχία είναι.

ΑΔΜΗΕ: Προβληματίζει και η δική της εικόνα αν και δεν στερείται καλής κερδοφορίας. Προφανώς και έχει επηρεαστεί από τις εξελίξεις που αναμένονται στη ΔΕΗ. Δικαιούται όμως μίας αντίδρασης.

ΟΠΑΠ: Η αναρρίχηση πάνω από τα 8 ευρώ είχε συνέχεια με αποτέλεσμα να είναι πλέον στα 8,54 ευρώ και να έχει και ωραία συμπεριφορά στο ταμπλό.

ΜΙΚΡΑ: Η αδυναμία μας για αυτό το κομμάτι του ταμπλό είναι δεδομένη. Τι να ασχοληθούμε με τράπεζες που διέλυσαν τους επενδυτές τόσα χρόνια.

Μικρά χαρτιά με καλά θεμελιώδη έχουν δώσει στο παρελθόν μεγάλες αποδόσεις. Ας μην ξεχνάμε βέβαια και τις μικρές που έγιναν μεγάλες μέσα από ένα τρομακτικό ράλι.

Αλλά και εδώ χρειάζονται ειδήσεις. Μία είδηση βγήκε από Τεχνική Ολυμπιακή, και σιγά την είδηση αφού δεν έλεγε και πολλά αλλά ήταν αρκετή για να δώσει ώθηση στη μετοχή.

Εδώ βλέπεις εντολές αγοράς στη Λανακάμ που από επιχειρηματική δραστηριότητα δεν έχει να δείξει πολλά αλλά έχει ακίνητα και ένα καθαρό ισολογισμό που επιτρέπει υψηλότερα επίπεδα.

ΣΕΛΟΝΤΑ: Με το άνοιγμα εκδηλώθηκε μεγάλη πίεση. Άλλαξαν χέρια 440 χιλ. τεμάχια και η μετοχή πήγε στο -14%. Η Τουρκία ρίχνει τις τιμές στα ψάρια άρα καταλαβαίνετε τι αποτελέσματα θα βγουν στη χρήση 2018.

Έκανε αμέσως μετά και άλλες 140 χιλ. τεμάχια και πήγε στο -3%. Η κεφαλαιοποίηση στα 9,6 εκατ. ευρώ.

ΝΗΡΕΥΣ: Ενώ για τη χρήση 2017 είχε δημοσιεύσει εννεάμηνο, για τη χρήση 2018 μάλλον το… ξέχασαν, αν δεν κάνουμε λάθος. Αυτό βέβαια κάτι δείχνει.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης