Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές διακυμάνσεις για το πετρέλαιο - Κέρδη μόλις 0,02% για το Brent

Οριακές διακυμάνσεις για το πετρέλαιο - Κέρδη μόλις 0,02% για το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε κέρδη
Οριακές διακυμάνσεις εμφάνισε σήμερα Πέμπτη (24/1) το πετρέλαιο, μετά τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης
Αρνητικά επέδρασαν στις επενδυτικές διαθέσεις η αύξηση των αποθεμάτων των ΗΠΑ, αν και τελικά τόσο το Brent όσο και το αμερικανικό αργό κατόρθωσαν να διατηρήσουν θετικό πρόσημο.

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το Brent είχε κέρδη της τάξης του 0,02% στα 61,15 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2018 για το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε 1,18% στα 53,24 δολ. ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού για τις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 6,6 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2019, στα 443,6 εκατ. βαρέλια συνολικά.
Μάλιστα, η άνοδος αποδείχθηκε μεγαλύτερη σε σύγκριση με τα 42 χιλ. βαρέλια που ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ σε περίπτωση που τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιωθούν από την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας, οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να δεχθούν περαιτέρω πιέσεις.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα εντός της εβδομάδας, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προχώρησε σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών του για την παγκόσμια ανάπτυξη τόσο το 2019 όσο και το 2020, επικαλούμενο διάφορουν παράγοντες, όπως την επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα το περασμένο έτος, καθώς και το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία για το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης