Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη για τον χρυσό, λόγω αδύναμου δολαρίου - Στα 1.284 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακά κέρδη για τον χρυσό, λόγω αδύναμου δολαρίου - Στα 1.284 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε με οριακή άνοδο 60 σεντς στα 1.284 δολ. ανά ουγγιά
Με νέα οριακά κέρδη έκλεισε σήμερα (23/1/2019) ο χρυσός, δεχόμενο μια ελαφριά ώθηση από την αποδυνάμωση του δολαρίου, ενώ η αβεβαιότητα γύρω από τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας έπεισε τους επενδυτές να παραμείνουν στην ασφάλεια του πολύτιμου μετάλλου.
Δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων ανέφεραν ότι ο Λευκός Οίκος απέρριψε προσφορά της Κίνας γα συνάντηση κατά την τρέχουσα εβδομάδα, εν μέσω έλλειψης προόδου σε ορισμένα ζητήματα.
«Η στρατηγική των ΗΠΑ μπορεί να είναι να αυξήσει την πίεση στην Κίνα εν όψει της προθεσμίας του Μαρτίου, αλλά αυτή η εξέλιξη έχει άβολη ερμηνεία για τις αγορές και θα μπορούσε ενδεχομένως να παρακαλέσει υπερβολική μεταβλητότητα στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα», σχολίασε ο Chang Wei Liang της Mizuho Bank.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε σήμερα με οριακή άνοδο 60 σεντς στα 1.284 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,2% στις 96,1 μονάδες, ενώ το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, στο 1,139 δολ.
Σημαντική άνοδο 0,8% καταγράφει η στερλίνα σε σχέση με το αμερικανικό νόμισμα, στο 1,307 δολ.
Σημειώνεται ότι η πτώση του δολαρίου τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Η στερλίνα ενισχύεται στον απόηχο δημοσιευμάτων που αναφέρουν ότι οι Εργατικοί στη Βρετανία υποστηρίζουν μια προσπάθεια βουλευτών που θα μπορούσε να καθυστερήσει την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Δημοσίευμα της «The Sun» ανέφερε πως το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας υποστηρίζει μια προσπάθεια βουλευτών να μπλοκάρουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία, κάτι που θα μπορούσε να πιέσει την κυβέρνηση να προσπαθήσει να καθυστερήσει την ημέρα του Brexit, εάν η Βρετανίδα πρωθυπουργός δεν μπορέσει να περάσει μια συμφωνία μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.
«Οι Εργατικοί έχουν δηλώσει στους υπέρμαχους ενός δεύτερου δημοψηφίσματος ότι υποστηρίζει την τροπολογία “Cooper-Boles”», ανέφερε ο Steve Hawkes, αναπληρωτής πολιτικός συντάκτης της «Sun», αναφερόμενος σε δύο βουλευτές που υποστηρίζουν το σχέδιο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης