Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ποια βαριά χαρτιά εκτός των τραπεζών δίνουν «μάχη» με τα χαμηλά 52 εβδομάδων

Ποια βαριά χαρτιά εκτός των τραπεζών δίνουν «μάχη» με τα χαμηλά 52 εβδομάδων
Απουσιάζουν οι θετικές ειδήσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ανάκαμψη τα blue chips αλλάζοντας και το επίπεδο της αγοράς
Οι μισές σχεδόν μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης έχουν γράψει πρόσφατα χαμηλά 52 εβδομάδων και δίνουν «μάχη» για να απομακρυνθούν από τα συγκεκριμένα επίπεδα.
Οι τράπεζες βρίσκονται εδώ και καιρό στο «μάτι του κυκλώνα» και έχουν καταγράψει νέα χαμηλά 52 εβδομάδων ή και ιστορικά.
Οι short θέσεις έχουν εκ νέου αυξηθεί στις τραπεζικές μετοχές με τους πωλητές να δείχνουν μέσω του ταμπλό τη δυσαρέσκειά τους στην καθυστέρηση που υπάρχει στην επίλυση των κόκκινων δανείων.
Πλην των τραπεζών άλλες 8 εισηγμένες της υψηλής κεφαλαιοποίησης είναι κοντά στα χαμηλά τους.
Η Ελλάκτωρ είχε γράψει χαμηλό στα 1,1040 ευρώ στις 28/11 και πήρε ανάσες λόγω των πακέτων που κατέληξαν στα χέρια ξένων με πωλητή τον κ.Κούτρα.
Η εταιρεία είναι σε φάση αναδιοργάνωσης με τη νέα διοίκηση να δίνει σήμα επιστροφής στα κέρδη το 2019.
Η μετοχή στις τελευταίες συνεδριάσεις δείχνει διαθέσεις να κρατήσει τα 1,30 ευρώ.
Η ΕΧΑΕ επίσης στις 28/11 είχε βρεθεί στα 3,51 ευρώ, επίπεδο που σχεδόν ακούμπησε πριν λίγες μέρες.
Ο χαμηλός τζίρος επηρεάζει τα κέρδη και οι εκτιμήσεις των αναλυτών δείχνουν πως δεν αναμένεται σημαντική ανάκαμψη των συναλλαγών.
Η μετοχή βρίσκεται λίγο πάνω από τα 3,62 ευρώ
Ο ΑΔΜΗΕ πριν λίγες συνεδριάσεις βρέθηκε στα 1,46 ευρώ με την αποτίμηση κοντά στα 350 εκατ. ευρώ.
Η εισηγμένη είχε καθαρά κέρδη 29 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο που παραπέμπουν σε χαμηλό p/e για το 2018, αλλά δεν φαίνεται να συγκινεί τους επενδυτές.
Στις πρώτες συνεδριάσεις του έτους ο ΟΛΠ έγραψε χαμηλό στα 14,42 ευρώ και σήμερα είναι στα 15 ευρώ.
Η εισηγμένη που έχει βέβαια αγοραστεί από την Cosco σε σημαντικά υψηλότερη τιμή δεν έχει τραβήξει επενδυτικά βλέμματα.
Στις 11/10/18 η ΔΕΗ είχε βρεθεί στα 1,11 ευρώ και σήμερα είναι στα 1,39 ευρώ με την αγορά να περιμένει την πώληση των μονάδων και να αναρωτιέται αν θα μπορούσε η συγκεκριμένη εισηγμένη να αποτελέσει turnaround story.
Στα τέλη του 2018 η Viohalco έγραψε χαμηλό στα 2,44 ευρώ αν και είχε ξεκινήσει τη χρονιά από τα 4 ευρώ.
Σήμερα έχει ανακάμψει από τα χαμηλά λιγότερο από 10% με κάποιες πληροφορίες να θέλουν το βασικό μέτοχο να διαθέτει μετοχές σε ξένους, που ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται.
Μάλιστα κάποιοι σημειώνουν πως σε αυτή την αποτίμηση δεν θα επιχειρούσε placement καθώς δεν αποτυπώνει την πραγματική αξία του ομίλου.
Διαρκείς είναι η πίεση στη μετοχή της Fourlis με τους αγοραστές να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να κρατήσουν τον τίτλο πάνω από τα 4 ευρώ.
Χαμηλό έγραψε στις 18/1 στα 3,7750 ευρώ για να αντιδράσει στη συνέχεια και να κλείσει χθες στα 4,18 ευρώ μετά από όγκο 316 χιλ. τεμαχίων.
Τέλος η υπόθεση του Ελληνικού εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τη μετοχή της Lamda η μετοχή της οποίας έγραψε στο τέλος του 2018 χαμηλό στα 5,56 ευρώ και χθες (23/1) έκλεισε στα 6,03 ευρώ.
Η μετοχή το τελευταίο διάστημα έχει κάνει αρκετές φορές την κίνηση από τα 5,80 ευρώ μέχρι τα 6,20 ευρώ και πίσω χωρίς να υπάρχει ο καταλύτης που θα μπορούσε να την οδηγήσει σε άλλο επίπεδο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης