Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Σημαντικές αλλαγές στο στρατό της Κίνας - Δίνει έμφαση σε ναυτικό, αεροπορία

tags :
Σημαντικές αλλαγές στο στρατό της Κίνας - Δίνει έμφαση σε ναυτικό, αεροπορία
Σημαντικές αλλαγές στο στρατό της Κίνας - Δίνει έμφαση σε ναυτικό, αεροπορία με στόχο να μετατραπεί σε σύγχρονη δύναμη μάχης
Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας (PLA) ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές με στόχο να μετατραπεί σε σύγχρονη δύναμη μάχης, αποσύροντας  την προσοχή του από τις χερσαίες δυνάμεις, οι οποίες καθόρισαν ένα μεγάλο μέρος του 20ού αιώνα και επικεντρώνεται στην ανάπτυξη του ναυτικού και της αεροπορίας και στη δημιουργία στρατηγικών μονάδων που θα επικεντρώνονται στις νέες αναδυόμενες απειλές όπως τον πόλεμο στον κυβερνοχώρο.
Μια νέα έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας κάνει λόγο για αυτές τις «τεκτονικές αλλαγές» που στόχο έχουν να μετασχηματιστεί ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός σε μια ολοκληρωμένη σύγχρονη δύναμη.
Οι αλλαγές είναι τόσο σημαντικές που το ναυτικό, η πολεμική αεροπορία, οι πυραυλικές δυνάμεις και οι μονάδες στρατηγικής υποστήριξης» (υπεύθυνη για το cyberwarefare) θα ξεπεράσουν το  50% των συνολικών στρατευμάτων του PLA.



Το Xinhua χαρακτήρισε τις αλλαγές στις προτεραιότητες του PLA ως αποτέλεσμα της υπόσχεσης του Προέδρου Xi Jinping για μείωση του αριθμού του προσωπικού κατά 300.000, προκειμένου να φέρει γρήγορα τις ένοπλες δυνάμεις στη σύγχρονη εποχή.
Όμως, ανεξάρτητα από την τεράστια μείωση, η Κίνα εξακολουθεί να έχει το μεγαλύτερο στρατό στον κόσμο με 2,3 εκατομμύρια στρατιωτικούς.
Συγκριτικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες  έχουν σχεδόν 1,3 εκατομμύρια συνολικά ενεργό στρατιωτικό προσωπικό.
Με το πεζικό της Κίνας να «υποχωρεί», το Πεκίνο αναμένεται να συνεχίσει να απομακρύνεται από την άμυνα που βασίζεται στην πατρίδα και να ασχολείται με απειλές από αέρα και θάλασσα όλο και περισσότερο σε αμφισβητούμενα μέρη όπως η Ανατολική και Νότια Κίνα και στην προστασία των κινεζικών συμφερόντων καθώς προχωρά η πρωτοβουλία «Belt and Road».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης