Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις σε ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα

Merkel: Αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις σε ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα
Την ανάγκη υλοποίησης μεταρρυθμίσεων σε ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα, ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, υπογράμμισε η Angela Merkel
Την ανάγκη υλοποίησης μεταρρυθμίσεων στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και την Παγκόσμια Τράπεζα, ώστε να αποκαταστηθεί η εμπιστοσύνη στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, υπογράμμισε σήμερα (23/1/2019) η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, ενώ τάχθηκε υπέρ της πολυμέρειας ως εγγυητή μιας κατάστασης «win-win».
«Για πολύ καιρό, αναδυόμενες χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία επηρέασαν την παγκόσμια οικονομία με έναν πολύ έντονο τρόπο και όταν ένα υπάρχον σύστημα χρειάζεται πολύ χρόνο για να αντιδράσει, οι συνέπειες είναι ότι άλλες (χώρες) κάνουν αισθητή την παρουσία τους μέσα από νέους θεσμούς», ανέφερε η Merkel σε ομιλία της στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.
Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε επιπλέον ότι είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας και των εταίρων της στην Ευρωπαϊκή Ένωση μια στενή σχέση με τη Βρετανία μετά την αποχώρησή της από την Ένωση, ενώ πρόσθεσε πως εξαρτάται τώρα από το Λονδίνο να αποφασίσει τι θέλει.
«Θα πρέπει όλοι τώρα να ζήσουμε με το σοκ ότι η Βρετανία θέλει να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όλη η ενέργεια και οι σκέψεις μου είναι επικεντρωμένες στο να επιτευχθεί αυτό με μεθοδικό τρόπο που θα μας επιτρέψει να έχουμε μια καλή εταιρική σχέση για το καλό όλων», δήλωσε η Merkel και πρόσθεσε πως η Βρετανία έχει πολλά να προσφέρει από την άποψη της ασφάλειας και της άμυνας.
«Αλλά είμαστε επίσης μια περιοχή εμπορίου και όσο πιο στενές και λιγότερο περίπλοκες είναι οι σχέσεις μας τόσο το καλύτερο.
Όμως αυτό τώρα βρίσκεται φυσικά στα χέρια της Βρετανίας», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης