Τελευταία Νέα
Πολιτική

Όθωνας (ΚΙΝΑΛ): Η κυβέρνηση παρέδωσε όλα εκείνα που αποτελούσαν την κόκκινη γραμμή των Σκοπίων

Όθωνας (ΚΙΝΑΛ): Η κυβέρνηση παρέδωσε όλα εκείνα που αποτελούσαν την κόκκινη γραμμή των Σκοπίων
Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε ένα εθνικό θέμα για να διχάσει το πολιτικό σύστημα και την ελληνική κοινωνία είπε ο κ.Όθωνας
Την θέση ότι η κυβέρνηση παρέδωσε όλα εκείνα που αποτελούσαν την κόκκινη γραμμή των Σκοπίων στη διαπραγμάτευση για τη Συμφωνία των Πρεσπών διατύπωσε ο Μ. Όθωνας, μέλος του Κινήματος Αλλαγής και διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματά.
«Στο πρώτο κρίσιμο στάδιο του χειρισμού αυτού του θέματος, ένας πρωθυπουργός που θέλει να προσεγγίσει ένα εθνικό θέμα, στο πλαίσιο μιας γραμμής που έχει διαμορφώσει πράγματι η χώρα τα τελευταία χρόνια, το πρώτο πράγμα που κάνει, είναι να συγκαλέσει το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, να επιβεβαιώσει και να επικαιροποιήσει την εθνική γραμμή και πάει ισχυρός να διαπραγματευτεί με βάση το εθνικό πλαίσιο.
Ο κ. Τσίπρας δεν το επέλεξε, ενήργησε μόνος του, παραφράζοντας αυτό που είχε καταλάβει ως εθνική γραμμή.
Απέφυγε το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ενδεχομένως και για τον λόγο, ότι σε αυτό το τραπέζι θα καθόταν και ο κυβερνητικός του εταίρος ως αρχηγός κόμματος ο Υπουργός Άμυνας, ο οποίος είχε μια εντελώς διαφορετική άποψη και δεν ήθελαν να αναδείξουν αυτή την αντίφαση στο κορυφαίο θεσμικό επίπεδο.
Με αποτέλεσμα, να έχουμε φτάσει εδώ που φτάσαμε σήμερα.
Να έχουμε μια πολύ κακή συμφωνία, η οποία παρέδωσε όλα εκείνα, τα οποία σήμερα αναφέρονται ως δευτερεύοντα.
Αλλά ξέρετε, κατά διαβολική σύμπτωση ήταν εκείνα, τα οποία όλα τα τελευταία χρόνια αποτελούσαν την κόκκινη γραμμή των Σκοπίων στην διαπραγμάτευση.
Αν ήταν να τα δώσουμε όλα αυτά, θα το είχαμε λύσει το θέμα εδώ και είκοσι χρόνια.
Όμως, υπήρξε σταθερά η εθνική γραμμή, ότι το όνομα που θα συμφωνούσαμε, θα προσδιόριζε τα πάντα και δεν θα υπήρχαν αυτές οι επιλεκτικές και επίμονες εξαιρέσεις που ζητούσε η άλλη πλευρά.
Είμαστε, λοιπόν, σήμερα με μία αδύναμη Κυβέρνηση, με μία κοινοβουλευτική πλειοψηφία παρδαλή που τυπικά μόνο υπάρχει.
Με μια συμφωνία που ο αρχιτέκτονας της κ.Κοτζιάς, που την διαπραγματεύτηκε ως υπουργός Εξωτερικών, απεπέμφθει με σοβαρές καταγγελίες.
Με  ένα νέο σύνταγμα των Σκοπίων, που δεν έχει έρθει επισήμως και δεν το έχουν τα κόμματα, την ώρα που κυρώνει η Ελληνική Βουλή την συμφωνία και με το σύνολο των υφιστάμενων κοινοβουλευτικών κομμάτων να είναι αρνητικά και την πλειοψηφία του λαού να διαφωνεί.
Είναι λοιπόν φανερό, ότι  δεν υπάρχει πολιτικά, ηθικά και δεοντολογικά η νομιμοποίηση σ' αυτή τη Βουλή και σ'αυτή την Κυβέρνηση να κλείσει με αυτό τον τρόπο, ένα τόσο ευαίσθητο εθνικό θέμα» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Όθωνας.
Αναφερόμενος στη συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου, ο κ.Όθωνας είπε ότι ο πρώην πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση χρησιμοποίησε ένα εθνικό θέμα, για να διχάσει το πολιτικό σύστημα και την ελληνική κοινωνία».
«Το Κίνημα Αλλαγής ξεκίνησε με 16 βουλευτές, έχει σήμερα 19.
Έχει μια ομόφωνη και ενιαία στάση στη Βουλή.
Αυτό απηχεί την συντριπτική πλειοψηφία των χιλιάδων μελών του και επομένως αυτή η εξομοίωση της εικόνας με τα Ποτάμια, με την Ένωση Κεντρώων, με τους ΑΝΕΛ είναι μια φιλότιμη προσπάθεια ενός ολόκληρου συστήματος των χορηγών επικοινωνίας, της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο που θα πέσει στο κενό» ανέφερε ο κ.Όθωνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης