Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται ο χρυσός εν μέσω ανησυχιών για τις εμπορικές συνομιλίες - Στο +0,12% και τα 1.284,95 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ανοδικά κινείται ο χρυσός εν μέσω ανησυχιών για τις εμπορικές συνομιλίες - Στο +0,12% και τα 1.284,95 δολ. ανά ουγγιά
Η αβεβαιότητα γύρω από την παγκόσμια οικονομία και τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας ενισχύουν το πολύτιμο μέταλλο
Οριακή άνοδο καταγράφει σήμερα Τετάρτη (23/1) ο χρυσός, δεχόμενος ώθηση από την αβεβαιότητα που επικρατεί γύρω από τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας, καθώς και σχετικά με την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,12% στα 1.284,95 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,05% στις 95,91 μονάδες.
Σημειώνεται ότι χθες (22/1) ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, σκαρφάλωσε σε υψηλά τριών εβδομάδων, και συγκεκριμένα στις 96,148 μονάδες.
Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους και στις εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Κίνας, μετά τις αναφορές αμερικανικών μέσων ότι ο Λευκός Οίκος απέρριψε προσφορά της Κίνας γα συνάντηση κατά την τρέχουσα εβδομάδα, εν μέσω έλλειψης προόδου σε οεριμσένα ζητήματα.
«Η στρατηγική των ΗΠΑ μπορεί να είναι να αυξήσει την πίεση στην Κίνα ενόψει της προθεσμίας του Μαρτίου, αλλά αυτή η εξέλιξη έχει άβολη ερμηνεία για τις αγορές και θα μπορούσε ενδεχομένως να παροκαλέσει υπερβολική μεταβλητότητα στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα», σχολίασε ο Chang Wei Liang της Mizuho Bank.
Παράλληλα, στο επίκεντρο παραμένουν και οι εξελίξεις που αφορουν το Brexit, καθώς ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου, Liam Fox, βρίσκεται στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, προκειμένου να πραγματοποιήσει συναντήσεις με διάφορους ομολόγους του ανά τον κόσμο και να συζητήσει τις εμπορικές συμφωνίες που θα τεθούν σε ισχύ μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Νωρίτερα, η Ιαπωνία δημοσίευσε τα στοιχεία που αφορούν τις εξαγωγές της χώρας για τον Δεκέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα οποία σημειώθηκε πτώση κατά -3,8% σε ετήσια βάση, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση από τον Οκτώβριο του 2016.
Οι εξαγωγές προς την Κίνα κατέγραψαν σημαντική πτώση της τάξεως του -7% ενώ οι εισαγωγές σημείωσαν ετήσια άνοδο της τάξεως του +1,9% έναντι αύξησης +12,5% τον Δεκέμβριο του 2017 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +4%.
Υπενθυμίζουμε ότι χθες, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προχώρησε σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών του για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2019, και συγκεκριμένα στο 3,5% έναντι 3,7% των προηγούμενων εκτιμήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης