Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παράθυρο ευκαιρίας για επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές - Τεράστια ζήτηση για ευρωπαϊκά ομόλογα

Παράθυρο ευκαιρίας για επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές - Τεράστια ζήτηση για ευρωπαϊκά ομόλογα
Το Bloomberg βλέπει ένα παράθυρο ευκαιρίας για την έκδοση ελληνικού ομολόγου
Με αφορμή τις επιτυχημένες εκδόσεις ομολόγων από την Ισπανία και την Ιταλία, το Bloomberg σχολιάζει ότι έχει ανοίξει ένα παράθυρο ευκαιρίας για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές.
Όπως επισημαίνει ο αρθρογράφος, αυτή τη στιγμή υπάρχει τεράστια ζήτηση για ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα και πλέον το ερώτημα που προκύπτει είναι: Μπορεί αυτό να στρώσει τον δρόμο για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές;
Το Bloomberg υπενθυμίζει την τελευταία έκδοση ελληνικού ομολόγου τον Φεβρουάριο του 2018, προσθέτοντας ότι το επταετές ομόλογο από το οποίο αντλήθηκαν 3 δισ. ευρώ, τα πήγε πολύ άσχημα, μετά την έκδοση.
«Αυτό ήταν εν μέρει αποτέλεσμα κακής συγκυρίας, καθώς ήρθε εν μέσω εντυπωσιακής αναταραχής στις αγορές.
Αλλά ήταν και μία υπερβολικά επιθετική κίνηση, με αποτέλεσμα το επιτόκιο του 3,5% να εκτιναχθεί 60 μονάδες βάσης, σχεδόν αμέσως μετά την έκδοση» εξηγεί.  
Ωστόσο οι επιτυχημένες εκδόσεις από Ισπανία και Ιταλία σημαίνουν ότι «ίσως υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας για μία μετριοπαθή έκδοση 3ετούς ή 5ετους ομολόγου».
Αν και οι αποδόσεις εξακολουθούν να είναι σε υψηλότερα επίπεδα από ό,τι βρίσκονταν τον Φεβρουάριο του 2018, έχουν υποχωρήσει περίπου 25 μονάδες βάσης τον τελευταίο μήνα.
«Η Ελλάδα έχει ακόμη σημαντικά προβλήματα να ξεπεράσει, αλλά το να ανέβει και πάλι στο τρένο των εκδόσεων ομολόγων θα ήταν ένα μεγάλο βήμα» καταλήγει το ίδιο άρθρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης