Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Υποτονικά και με μικρές πιέσεις στις τράπεζες

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Υποτονικά και με μικρές πιέσεις στις τράπεζες
ΑΓΟΡΑ: Η πτώση των επιτοκίων στα ελληνικά ομόλογα ανοίγει το δρόμο για μία έκδοση με καλό επιτόκιο όπως φαίνεται. Χρειαζόμαστε βέβαια περισσότερες από μία εκδόσεις για να πεισθούν οι επενδυτές.

Χρειαζόμαστε και κάποιες κινήσεις, τις γνωστές και χιλιοειπωμένες όπως μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις για να δώσουμε σήμερα εισόδου στους ξένους κυρίως.

Η αγορά θα μπορούσε να διαφοροποιηθεί από τα ξένα και να κινηθεί ανοδικά με κάποιους καταλύτες. Ανάπτυξη και βελτίωση θεμελιωδών μεγεθών των εισηγμένων θα μπορούσε να προσελκύσει κεφάλαια.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Δεν είναι σίγουρο πως θα γίνουν αφού δεν έγιναν στα τόσα χρόνια τις κρίσης. Γι’ αυτό και είμαστε επιφυλακτικοί για κάποιες μετοχές.

Στα μικρομεσαία πάντως βλέπουμε πως οι ανοδικές διαθέσεις συντηρούνται. Υπάρχουν βραχυπρόθεσμα κέρδη σημαντικά. Επομένως δεν αποκλείουμε και κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Είναι θεμιτές άλλωστε…

ΤΖΙΡΟΣ: Μετά από σχεδόν 30 λεπτά συνεδρίασης ο τζίρος παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα και δεν ξεπερνά τα 1,5 εκατ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πτωτικά η Alphaμε χαμηλό όγκο, όπως και η Πειραιώς. Μικρότερες απώλειες για Εθνική και οριακές για Eurobank. Αυτά στα πρώτα 15 λεπτά της συνεδρίασης.

ΔΕΗ: Νέα παράταση στην πώληση των μονάδων. Αν ευσταθούν οι πληροφορίες που διαβάζουμε για απουσία επενδυτών, η εξέλιξη δεν είναι καλή.

Η μετοχή υποχωρεί οριακά στα 1,3650 ευρώ και αποτιμάται στα 316 εκατ. ευρώ.

FOURLIS: Με μικρό όγκο στο άνοιγμα και στα 4,20 ευρώ και απουσιάζουν οι μεγάλες εντολές και από τις δύο πλευρές.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ (απάντηση): Το turnaroundstory παίζεται στη συγκεκριμένη μετοχή, αλλά αυτοί που τοποθετούνται από το εξωτερικό δεν έχουν κοντινό ορίζοντα. Σκοπεύουν να μείνουν για να δουν την εταιρεία να μετασχηματίζεται και περιμένουν κέρδη το 2020.

Οι προκλήσεις στον κατασκευαστικό κλάδο για αυτούς είναι αρκετές και δεν περιμένουν το 2019 να έρθουν τα πάνω-κάτω. Σε αυτά τα επίπεδα θεωρούμαι και με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μεγάλο μάζεμα, ότι η μετοχή είναι φθηνή.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Ξεχωρίζει και σήμερα η Ολυμπιακή Τεχνική με μικρή άνοδο αλλά είναι συνέχεια συνεδριάσεων με μεγάλες αποδόσεις, οπότε δεν θα ήταν άσχημη μία συσσώρευση, προκειμένου να φύγουν οι βραχυπρόθεσμοι.

Αν βέβαια οι αγοραστές δεν ξέρουν κάτι παραπάνω για την πώληση, οπότε θα είναι λογικό να είναι βιαστικοί.

Στην Creta Farms ανακοινώθηκαν νέες αγορές μετοχών από τον Κωνσταντίνο Δομαζάκη. Ο Εμμανουήλ Δομαζάκης δεν έχει εμφανιστεί ξανά στο ταμπλό πλην εκείνης της πρώτης ανακοίνωσης. Το δικαίωμα για την αύξηση σταμάτησε να διαπραγματεύεται.

Στη Centric ο πωλητής που είχε εντολή 200 χιλ. τεμαχίων στα 0,15 ευρώ, σήμερα την έχει κατεβάσει στα 0,1450 ευρώ.

FOLLIFOLLIE: Εντάξει παιδιά να αγοράζεις πριν τη μετοχή που δεν υπήρχαν αποδείξεις είναι λογικό. Που να περιμένεις τέτοια απάτη. Τα νούμερα δεν έδειχναν κάτι τέτοιο και η μετοχή βάσει αποτελεσμάτων ήταν φθηνή.

Μερικές σκιές υπήρχαν αλλά που να πάει το μυαλό σου για τέτοιο μαγείρεμα. Αλλά να έχει βγει το fund και να λέει πως δεν υπάρχει τίποτα, η μετοχή να καταρρέει, ο βασικός μέτοχος να σφυρίζει αδιάφορα και εσύ να αγοράζεις, όταν μάλιστα έχεις τέτοιες γνωριμίες και μπορείς να ρωτήσεις, είναι πραγματικά ανήκουστο.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης