Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Υποχώρησαν κατά -3,8% οι εξαγωγές, σε ετήσια βάση, τον Δεκέμβριο 2018 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση

Ιαπωνία: Υποχώρησαν κατά -3,8% οι εξαγωγές, σε ετήσια βάση, τον Δεκέμβριο 2018 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση
Οι εισαγωγές της Ιαπωνίας σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +1,9% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος
Τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων δύο ετών κατέγραψαν οι εξαγωγές της Ιαπωνίας για τον Δεκέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (23/1) στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών της χώρας, εν μέσω περιορισμένης ζήτησης στην περιοχή της Κίνας.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της χώρας υποχώρησαν κατά -3,8% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2017, με την πτώση να θεωρείται μεγαλύτερη σε σύγκριση με το -1,9% που ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ αποτεί τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση από τον Οκτώβριο του 2016.
Παράλληλα, οι εξαγωγές στην Κίνα κατέγραψαν σημαντική πτώση της τάξεως του -7% καθώς οι αποστολές ημιαγωγών και εξαρτημάτων κινητών τηλεφώνων σημείωσαν επιβράδυνση.
Όσον αφορά τις εισαγωγές, σημειώθηκε ετήσια άνοδος της τάξεως του +1,9% έναντι αύξησης +12,5% τον Δεκέμβριο του 2017 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +4%.
Για το σύνολο του 2018, η Ιαπωνία σημείωσε έλλειμμα ύψους 1,2 τρισ. γεν, αντικατοπτρίζοντας την αύξηση στις εισαγωγές πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία και υγροποιημένου φυσικού αερίου από την Αυστραλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης