Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Αυστρίας: Δεν υπάρχει χρόνος ώστε να επαναδιαπραγματευτούμε με τη Βρετανία τη συμφωνία του Brexit

ΥΠΕΞ Αυστρίας: Δεν υπάρχει χρόνος ώστε να επαναδιαπραγματευτούμε με τη Βρετανία τη συμφωνία του Brexit
Η υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Karin Kneissl, τόνισε ότι δεν υπάρχει χρόνος για την επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας για το Brexit
Σαφή θέση για τη συμφωνία μεταξύ Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit διατύπωσε σήμερα (22/1) η πλευρά της Αυστρίας, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει χρόνος για επεναδιαπραγματεύσεις, στον απόηχο της απόρριψής της από το βρετανικό κοινοβούλιο.
Ειδικότερα, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο δίκτυο BBC, η υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Karin Kneissl, δήλωσε ότι «η συμφωνία διαπραγματεύτηκε κατά μήκος των κόκκινων γραμμών που έθεσε η βρετανική κυβέρνηση», προσθέτοντας πως δεν «είναι δυνατό να πετύχουμε τα πράγματα που έχουν μπλοκάρει επί τρία χρόνια τις διαπραγματεύσεις μέσα σε λίγες εβδομάδες».
Αναφορικά με την πρόταστη της Πολωνίας η οποία αφορά τη θέσπιση πενταετούς προθεσμίας για το ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων, η κα Kneissl δήλωσε ότι η σχετική πρόταση δεν έχει τη γενική στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Είχαμε συνοχή και επιθυμούμε να συνεχίσουμε να έχουμε συνοχή στη θέση των 27 της ΕΕ, οπότε η ανακοίνωση του Πολωνού συναδέλφου μας ήταν μία έκπληξη», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, διευκρινίζοντας ωστόσο πως «δεν πιστεύω ότι θα προκαλέσει κάποια ρήγμα» εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Εάν αρχίσουμε να έχουμε όλα τα είδη των διμερών προτάσεων, αυτό δεν πρόκειται να μας οδηγήσει πουθενά», καταλήγει η κα Kneissl.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης