Τελευταία Νέα
Διεθνή

UBS: Επιστροφή στην κερδοφορία για το δ΄ τρίμηνο 2018, στα 696 εκατ. δολ. - Στα 6,97 δισ. δολ. τα έσοδα

tags :
UBS: Επιστροφή στην κερδοφορία για το δ΄ τρίμηνο 2018, στα 696 εκατ. δολ. - Στα 6,97 δισ. δολ. τα έσοδα
Τα συνολικά κέρδη της ελβετικής τράπεζα για το 2018 διαμορφώθηκαν στα 4,9 δισ. δολ.
Επιστροφή στην κερδοφορία σημείωσε η UBS Group για το τέταρτο τρίμηνο του 2018, γεγονός που ενίσχυσε περαιτέρω τα κέρδη της ελβετικής τράπεζα για το σύνολο του έτους.
Ειδικότερα, η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 696 εκατ. δολ. έναντι ζημιών 2,42 δισ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν περαιτέρω άνοδο των κερδών στα 729 εκατ. δολ.
Παράλληλα, τα λειτουργικά έσοδα της τράπεζας για τους τελευταίους τρεις μήνες του 2018 σημείωσαν πτώση της τάξεως του -3,3% σε ετήσια βάση, στα 6,97 δισ. δολ.
Όσον αφορά το σύνολο του έτους, τα κέρδη της UBS διαμορφώθηκαν στα 4,9 δισ. δολ. έναντι 1,25 δισ. δολ. το 2017.
«Η δύναμη των στρατηγικών μας επιλογών και του διαφοροποιημένου franchise επανήλθε το τέταρτο τρίμηνο, καθώς επιτύχαμε μία ανθετική απόδοση παρά τις ιστορικά σκληρές συνθήκες της αγοράς», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Sergio Ermotti, πρόσθέτοντας ότι «έχουμε δει κάποια εξομάλυνση στις αγορές στις αρχές του 2019, θα μείνουμε επικεντρωμένοι στην εξισορρόπηση της αποδοτικότητας και των επενδύσεων για την ανάπτυξη, προκειμένου να συνεχίσουμε να επιτυγχάνουμε τους στόχους επιστροφής κεφαλαίου, δημιουργώντας παράλληλα βιώσιμη μακροπρόθεσμη αξία για τους μετόχους μας».
«Η έλλειψη προόδου στην επίλυση των γεωπολιτικών εντάσεων, ο αυξανόμενος προστατευτισμός και οι εμπορικές διαφορές, καθώς και η αυξημένη μεταβλητότητα, που επηρέασαν το κλίμα και την εμπιστοσύνη κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους και ιδιαίτερα το τέταρτο τρίμηνο του 2018, θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη δραστηριότητα των πελατών για το πρώτο τρίμηνο του 2019», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ελβετική τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης