Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τη νέα Βραζιλία θέλει να «δείξει» ο Bolsonaro στο φόρουμ του Davos

Τη νέα Βραζιλία θέλει να «δείξει» ο Bolsonaro στο φόρουμ του Davos
Η Βραζιλία είναι μία διαφορετική χώρα, υποστήριξε ο πρόεδρός της
«Βρισκόμαστε εδώ για να δείξουμε ότι η Βραζιλία άλλαξε» διαβεβαίωσε σήμερα ο ακροδεξιός πρόεδρος Bolsonaro κατά την άφιξή του στο Νταβός, όπου θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, και αναμένεται να δώσει έμφαση στην αγροτική επιχειρηματικότητα.
«Θέλουμε να δείξουμε ότι η Βραζιλία λαμβάνει μέτρα προκειμένου ο κόσμος να μας εμπιστευτεί εκ νέου, προκειμένου οι επιχειρηματικές σχέσεις να ανθίσουν ξανά, χωρίς ιδεολογικό προσανατολισμό» εξήγησε ο επικεφαλής του κράτους της Βραζιλίας, που μίλησε σε δημοσιογράφους στο φουαγιέ του ξενοδοχείου του.
Χρησιμοποιώντας τον όρο «ιδεολογικό προσανατολισμό», ο Bolsonaro αναφέρεται στις αριστερές κυβερνήσεις που κρατούσαν τα ηνία της Βραζιλίας για 13 χρόνια (2003-2016), κι οποίες προωθούσαν τις σχέσεις Νότου με Νότο, διατηρώντας στενές σχέσεις με τη Βενεζουέλα του Chavez κατόπιν του Maduro, τον οποίο ο πρόεδρος της Βραζιλίας χαρακτηρίζει «δικτάτορα».
«Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε μια ασφαλής χώρα για τους επενδυτές, ιδίως για την αγροτική επιχειρηματικότητα, που είναι πολύ σημαντική για εμάς» τόνισε ο Βραζιλιάνος πρόεδρος.
Ως από τις ισχυρότερες αγροτικές οικονομίες παγκοσμίως, η Βραζιλία είναι από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς κρέατος και σόγιας παγκοσμίως. Όμως, οι προασπιστές του περιβάλλοντος θεωρούν ότι η επέκταση της αγροτικής επιχειρηματικότητας γίνεται σε βάρος του δάσους του Αμαζονίου και των δικαιωμάτων των αυτόχθονων φυλών.
Το ταξίδι στην Ελβετία είναι το πρώτο επίσημο στο εξωτερικό για τον Bolsonaro, που ανέλαβε καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου.
Όπως εξήγησε ο ίδιος, η ομιλία που θα εκφωνήσει αύριο στο Νταβός, που «επανεξετάστηκε και διορθώθηκε από πολλούς υπουργούς» θα είναι «πολύ σύντομη» και θα στοχεύει στο να παρουσιάσει τη «νέα Βραζιλία που αναδύεται με την άφιξή μας στην εξουσία».
Ο επικεφαλής του βραζιλιάνικου κράτους μετέβη στο Νταβός συνοδευόμενος από μια αντιπροσωπεία πρωτοκλασάτων υπουργών. Μεταξύ αυτών ο «υπερ-υπουργός» Οικονομίας Πάουλο Γκέντες και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σέρζιο Μόρου, ένας πρώην δικαστής αντιδιαφθοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης