Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πολλοί πρωταγωνιστές και οι τράπεζες τα γνωστά τους χάλια

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πολλοί πρωταγωνιστές και οι τράπεζες τα γνωστά τους χάλια
ΑΓΟΡΑ: Να μην τα ξαναλέμε… Διψάει για ειδήσεις. Και όποτε βγαίνει μία καλή είδηση βλέπουμε καλύτερες συνεδριάσεις έστω και αν οι τράπεζες είναι για κλάματα.

Εκπληκτική η ΔΕΗ, ανοδικά η Ελλάκτωρ, άνοδος με όγκο και αγοραστές η Fourlis, τοποθετήσεις στον Μυτιληναίο και από τα μικρά πουλιέται το Πόρτο Καρράς, ολόκληρο ή τμήμα.

Χαμηλός ο τζίρος και μικρή η άνοδος για τον γενικό δείκτη, αλλά η συνεδρίαση είχε αρκετούς πρωταγωνιστές.

ΔΕΗ : Θέλει καλές ειδήσεις το ΧΑ και από εδώ μπορεί να υπάρξουν. Επιτέλους αντίδραση για τη «διαλυμένη» αποτίμηση.

Το καθάρισμα των μονάδων μπορεί να βελτιώσει το τίμημα και να ανακουφίσει λίγο την επιχείρηση. Από την άλλη τα τιμολόγια μπορεί να βελτιώσουν τα έσοδα.

Στα 315 εκατ. ευρώ η αποτίμηση μετά το +6,42%. Κλείσιμο στα 1,3590 ευρώ. Θέλει συνέχεια η κίνηση μπας και δούμε και κλείσιμο της short θέσης.

FOURLIS: Έκανε όγκο 140 χιλ. τεμάχια και τελικά έκλεισε με άνοδο σχεδόν 5% και στα 4 ευρώ. Μάλιστα οι αγοραστές ζητούσαν 22 χιλ. τεμάχια στην τιμή κλεισίματος αλλά έμειναν ανεκτέλεστα.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Τα καλά θεμελιώδη και η μερισματική απόδοση έφεραν τοποθετήσεις στη μετοχή. Το ίδιο παρατηρούμε και σε άλλα καλά χαρτιά.

Με 88 χιλ. τεμάχια έκλεισε με άνοδο 3,39% και στα 7,93 ευρώ. Η αποτίμηση στα 1,13 δισ. ευρώ

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Το μαύρο τους το χάλι… Απώλειες από 2,11% έως 5,79%.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ: Μπορεί να μην το έγραψε ξεκάθαρα η εταιρεία στην ανακοίνωση αλλά ουσιαστικά πουλάει το ξενοδοχείο ή μέρος. Αυτή η φήμη που υπήρχε τόσο καιρό πλέον επιβεβαιώνεται.

Τώρα θα φανεί και η πραγματική αξία του συγκροτήματος που δεν είναι φυσικά 80 εκατ. ευρώ που λέει τώρα το ταμπλό.

Κλείσιμο στα 2 ευρώ με άνοδο 13,64% και όγκο 35 χιλ. τεμάχια. Να μην θυμίσουμε πριν από λίγες εβδομάδες που ήταν η μετοχή.

CENTRIC: Εντολή πώλησης 215 χιλ. τεμαχίων στα 0,1450 ευρώ έβαλε φρένο στη μετοχή αλλά δεν υπήρξε πανικός. Μάλιστα μαζεύτηκαν και 30 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μηδένισε ο κ.Κούτρας, έχει 1,1% η κόρη του. Μάλλον στον ίδιο αγοραστή έχουν πάει και τα υπόλοιπα χαρτιά. Μένει να δούμε αν θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση υπέρβασης του 5% από την Amber Capital.

ΚΛΜ: Εξαιρετική για μία ακόμη συνεδρίαση η συμπεριφορά. Στα 0,7060 ευρώ με άνοδο 3,82% και όγκο 33 χιλ. τεμάχια.

ΚΡΕΤΑ: Στο +8,50% και στα 0,8680 ευρώ με όγκο 24 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 27,3 εκατ. ευρώ. Στο δικαίωμα έγινε πράξη μέχρι τα 0,30 ευρώ και μάλλον ο αγοραστής δεν πολυκατάλαβε σε τι τιμή αγόρασε.

Στο δικαίωμα πάντως έγινε όγκος 244 χιλ. τεμάχια και βέβαια σε τιμές κοντά στα 0,008 ευρώ που είναι πιο λογικές.

ΑΝΕΜΟΣ: Λόγω σχέσης ανταλλαγής στο +5,26% και στα 1,60 ευρώ με όγκο 153 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 132 εκατ. ευρώ.

NEXANS: Μάλλον θα πετύχει και εδώ η δημόσια πρόταση αφού γίνονται αγορές από τον βασικό μέτοχο ενώ ο μέτοχος μειοψηφίας που μπλόκαρε τόσο καιρό αποχώρησε.

Ποιος ξέρει τώρα τι έγινε, τι έμαθε ή τι του είπαν και από εκεί που αγόραζε ξαφνικά έκανε πίσω και έγινε όγκος στη μετοχή 79 χιλ. τεμάχια στα 1,60 ευρώ.

www.bankingnews.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης