Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Κάνει πίσω η HMG Rendement στην Nexans και οδεύει προς επιτυχία η δημόσια πρόταση

tags :
Κάνει πίσω η HMG Rendement στην Nexans και οδεύει προς επιτυχία η δημόσια πρόταση
Υψηλός σήμερα (21/1) ο όγκος στη μετοχή με εντολή αγοράς στα 1,60 ευρώ – Κοντά στο να πετύχει η δημόσια πρόταση πλέον
Την ώρα που είχε φανεί στο ταμπλό ότι η εντολή στα 1,60 ευρώ στη Nexans στις προηγούμενες συνεδριάσεις είχε σταματήσει να μπαίνει στο σύστημα και να υπάρχει μόνο της HMG που προσπαθούσε να μπλοκάρει τη δημόσια πρόταση, δύο εταιρικές ανακοινώσεις αλλά και η ακύρωση της εντολής στα 1,61 ευρώ αλλάζουν τα δεδομένα.
Ήταν γνωστό πως το εγχείρημα ήταν αρκετά δύσκολο αφού την πρώτη μέρα της δημόσιας πρότασης είχε συγκεντρωθεί ποσοστό άνω του 89% άρα δεν ήταν εύκολο να μπλοκαριστεί, αφού θα μπορούσαν να γίνουν και κάποιες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ βασικού μετόχου και μικρομετόχων για παράδειγμα.
Η ανακοίνωση της ΗΜG πριν λίγο στο ΧΑ ανέφερε πως την περασμένη Παρασκευή αγόρασε μόλις 11 μετοχές και η μετοχή είχε όγκο 7 χιλ. τεμάχια, ενώ η Nexans Participations ανακοίνωσε πως αγόρασε περίπου 4 χιλ. μετοχές.
Επιπλέον σήμερα ο όγκος ξεπερνά τις 63 χιλ. τεμάχια με όλες τις πράξεις να έχουν γίνει στα 1,60 ευρώ, άρα δεν αποκλείεται να υπήρξε κάποια συμφωνία ή να απέσυρε το ενδιαφέρον της η HMG που κατέχει σημαντικό ποσοστό, αλλά δύσκολα μπορούσε να φτάσει το 10% ώστε να μη στεφθεί με επιτυχία η δημόσια πρόταση.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης