Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΗΠΑ: Δε μπορούμε να εμπιστευτούμε τη Ρωσία για τη Συνθήκη INF - Οι ενέργειές της έχουν αυξήσεις τις εντάσεις

ΗΠΑ: Δε μπορούμε να εμπιστευτούμε τη Ρωσία για τη Συνθήκη INF - Οι ενέργειές της έχουν αυξήσεις τις εντάσεις
Η πλευρά της Ουάσιγκτον κάλεσε τη μόσχα να «καταστρέψει το νέο πυραλικό σύστημα» που παραβιάζει τη Συνθήκη INF
Στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ δε μπορούν να εμπιστευτούν τη Ρωσία αναφορικά με τη Συνθήκη Πυρηνικών Μέσης Εμβέλειας (INF) αναφέρθηκε σήμερα (21/1) ο εκπρόσωπος Αφοπλισμού της Ουάσιγκτον, Robert Wood, κατά τη διάρκεια διάσκεψης στη Γενεύη.
Ειδικότερα, ο Αμερικανός αξιωματούχος κάλεσε τη Μόσχα να καταστρέψει όλους του πυραύλους που παραβιάζουν τη συμφωνία, προκειμένου να μπορέσει να επιτύχει ξανά συμμόρφωση απέναντι στη Συνθήκη.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το πυραυλικό σύστημα της Ρωσίας αποτέλες μία «άμεση και συνεχιζόμενη παραβίσαση» της Συνθήκης, ενώ αποτελεί μία «ισχυρή και άμεση απειλή για την Ευρώπη και την Ασία».
«Δυστυχώς, οι Ηνωμένες Πολιτείες διαπιστώνουν όλο και περισσότερο ότι δε μπορούν να εμπιστευτούν τη Ρωσία ώστε να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις ελέγχου όπλων και ότι οι ενέργειές της σε όλο τον κόσμο έχουν αυξήσει τις εντάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Robert Wood, επαναλαμβάνοντας την απόφαση της Ουάσιγκτον να αποχωρήσει από τη Συνθήκη εάν η Μόσχα δε διορθώσει τις παραβιάσεις.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα οι ΗΠΑ απέρριψαν την πρόταση της Ρωσίας για διάσωση της Συνθήκης INF, προετοιμάζοντας το έδαφος για αποχώρηση από τη συμφωνία τον ερχόμενο μήνα.
Από την πλευρά της, η Ρωσία έχει απορρίψει κατηγορηματικά όλους τους σχετικούς ισχυρισμούς της Ουάσιγκτον, κατηγορώντας την ότι έχει χρησιμοποιεί τους σχετικούς ισχυρισμούς ως αφορμή για να αποσυρθούν από τη Συνθήκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης