Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Δεν είναι ακόμη ώρα για αγορές στερλίνας - Αβεβαιότητα γύρω από το Brexit

UBS: Δεν είναι ακόμη ώρα για αγορές στερλίνας - Αβεβαιότητα γύρω από το Brexit
Οριακές μεταβολές καταγράφει σήμερα η στερλίνα, εν αναμονή του «Plan B» της Theresa May για το Brexit
Κατά των αγορών στερλίνας συμβουλεύει τους επενδυτές η UBS Wealth Management, λόγω της αβεβαιότητας γύρω από το Brexit.
Η UBS προσθέτει ότι η αντιστάθμιση συναλλαγματικού κινδύνου (hedging) στην στερλίνα κατά τους επόμενους τρεις μήνες θα μπορούσε να αποτελέσει έναν τρόπο αποφυγής της μεταβλητότητας στην αγορά.
Ενώ η επίτευξη συμφωνίας για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ θα μπορούσε να ωθήσει την στερλίνα έως και το 1,40 δολ., «στην περίπτωση ενός άτακτου Brexit, ένα χαμηλότερο όριο θα πρέπει να διαμορφώνεται περίπου στο 1,15 δολ., δεδομένης της ήδη φθηνής αποτίμησης της στερλίνας», αναφέρουν σε υπόμνημά τους οι αναλυτές της UBS.
Η στερλίνα καταγράφει οριακές μεταβολές σήμερα (21/1/2019), εν αναμονή της δήλωσης της πρωθυπουργού, Theresa May, σήμερα το απόγευμα στο κοινοβούλιο αναφορικά με τα σχέδιά της για την άρση του αδιεξόδου στο Brexit.
Ενώ το βρετανικό νόμισμα είχε σταθεροποιηθεί πάνω από το 1,28 δολάριο από την περασμένη εβδομάδα, καθώς ενισχύθηκαν οι εκτιμήσεις ότι η Βρετανία δεν θα αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς μια συμφωνία, παράγοντες της αγοράς προειδοποίησαν ότι επίκειται περαιτέρω μεταβλητότητα.
Η στερλίνα έχει ανακάμψει περίπου κατά 4% από τα χαμηλά επίπεδα που σημείωσε στις αρχές Ιανουαρίου, σε επίπεδα άνω του 1,2850 έναντι του δολαρίου.
Ωστόσο, το βρετανικό νόμισμα παραμένει κατά περίπου 10% χαμηλότερα από το υψηλό του 2018, όταν είχε ξεπεράσει το 1,43 δολάριο.
Περί τις 15:00, η στερλίνα σημειώνει οριακή άνοδο 0,1% στο 1,136 δολ., ενώ το βρετανικό νόμισμα καταγράφει οριακά κέρδη έναντι του δολαρίου, στο 1,287 δολ.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης