Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brende (WEF): Η επίδραση της γεωπολιτικής στην παγκόσμια ανάπτυξη μου προκαλεί έντονη ανησυχία

Brende (WEF): Η επίδραση της γεωπολιτικής στην παγκόσμια ανάπτυξη μου προκαλεί έντονη ανησυχία
Η επίδραση των γεωπολιτικών αναταραχών στην παγκόσμια ανάπτυξη είναι μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες για τον πρόεδρο του World Economic Forum (WEF)
Την εκτίμηση ότι οι γεωπολιτικές συγκρούσεις θα μπορούσαν να επιβαρύνουν την παγκόσμια ανάπτυξη εκφράζει ο πρόεδρος του World Economic Forum (WEF), Borge Brende.
«Υπάρχουν πολλά πράγματα που με ανησυχούν αλλά θα έλεγα ότι αυτές οι γεωπολιτικές συγκρούσεις, θα μπορούσαν -εάν δεν αντιμετωπιστούν με τον σωστό τρόπο- να έχουν αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη» δήλωσε στο CNBC.
«Παρατηρούμε ήδη μια επιβράδυνση στην παγκόσμια ανάπτυξη και την αρνητική επίδραση που θα έχει σε πολύ κόσμο, κυρίως όταν επηρεάσει την απασχόληση.
Δεν έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο όσον αφορά την απασχόληση, για παράδειγμα στην Ευρώπη πολλές χώρες παρουσιάζουν 20% ανεργία στους νέους» πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η οικονομική ανάπτυξη είναι ζωτικής σημασίας για τη σταθερότητα.
«Θα πρέπει να συνεχίσουμε αυτή την περίοδο ανάπτυξης για περισσότερα χρόνια για να πάρουμε επίσης τα απαραίτητα πολεμοφόδια για να καταπολεμήσουμε μια νέα ύφεση» τόνισε και εστίασε στο γεγονός ότι σε πολλές χώρες στην Ευρώπη και στην Ιαπωνία τα επιτόκια παραμένουν κοντά στο μηδέν.
Όσον αφορά στην απουσία του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump από το φετινό συνέδριο στο Νταβός, επιτρέπει στους συμμετέχοντες να εστιάσουν σε βασικά θέματα που επηρεάζουν τον κόσμο.
«Θα θέλαμε να συμμετείχε αλλά είναι εξίσου σημαντικό να εστιάσουμε στα προβλήματα, όπως η επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, το Brexit και το περιβάλλον» είπε.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης