Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η ΘΕΣγάλα στο άρθρο 106β - Το νέο επιχειρηματικό σχέδιο με τις τράπεζες

Η ΘΕΣγάλα στο άρθρο 106β - Το νέο επιχειρηματικό σχέδιο με τις τράπεζες
Σε …τεντωμένο σχοινί  περπατά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λάρισας
«Θεραπεία» στο άρθρο 106 β του Πτωχευτικού Κώδικα αναζητεί πλέον η διοίκηση της εταιρείας ΘΕΣγάλα καθώς έχει άμεση ανάγκη σε κεφάλαιο κίνησης από τις τράπεζες, όπως και την συγκατάθεση των πιστωτών για «κούρεμα» των χρεών.
Σε …τεντωμένο σχοινί  περπατά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λάρισας ενώ είναι αβέβαιο εάν καταφέρει να φθάσει στην περιοχή της διάσωσης χωρίς επενδυτή. Το μέλλον της ΘΕΣγάλα στηρίζεται στο business plan με βάση το άρθρο 106β. 
Η επιβίωση της εταιρείας εξαρτάται από τη ένεση ρευστότητας συνολικού ύψους 1 εκατ ευρώ και την μετατροπή του βραχυπρόθεσμου σε μακροπρόθεσμου δανεισμού της.
Τα  βραχυπρόθεσμα  χρέη της εταιρείας ανέρχονται σε 4,1 εκατ. ευρώ  και προέρχονται  από τραπεζικό δανεισμό, με το συνολικό να φθάνει σε 8,1 εκατ. ευρώ.
Η θεσσαλική εταιρεία εμφανίζεται να έχει ανοικτούς λογαριασμούς  με τους προμηθευτές που φθάνουν στα 10 εκατ. ευρώ.
Το «κλειδί» των εξελίξεων το έχουν οι τράπεζες που πρέπει  να τη χρηματοδοτήσουν και να μεταφέρουν σε βάθος πενταετίας  την αποπληρωμή του βραχυπρόθεσμου δανεισμού.
Σήμερα ο Συνεταιρισμός ΘΕΣ γάλα  απασχολεί 94 εργαζόμενους από 134 άτομα που ήταν στα  τέλη Ιουνίου του 2018.  Ο τζίρος της εταιρείας στα τέλη του περασμένου Ιουνίου είχε υποχωρήσει στα 20,2 εκατ. ευρώ.
Φέτος εκτιμάται να ανέλθει  στα 21,5 εκατ. ευρώ  και με την υλοποίηση του σχεδίου  σε 24,3 εκατ ευρώ το 2020.
Η ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια θα προέλθει κυρίως από την είσοδο του συνεταιρισμού στην αγορά των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας που θα προσθέσουν τζίρο 4 εκατ. ευρώ το 2023 από 500.000 ευρώ εφέτος.
Από την αγορά του παγωτού προσβλέπει σε τζίρο 1,25 εκατ. ευρώ το 2023 από μόλις 250.000 ευρώ εφέτος.
Το νομικό γραφείο που έχει  αναλάβει την υπόθεση  δίνει υψηλές πιθανότητες διάσωσης της  εταιρείας  αφού οι τράπεζες  θα συνηγορήσουν  στη λύση διάσωσης του  Συνεταιρισμού.

Νικος Θεοδωρόπουλος ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης