Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης (ΝΔ): Παπαχριστόπουλος και Ζουράρις οι πρώτοι βουλευτές στο σύμπαν που είναι ταυτόχρονα αντιπολίτευση και συμπολίτευση

Γεωργιάδης (ΝΔ): Παπαχριστόπουλος και Ζουράρις οι πρώτοι βουλευτές στο σύμπαν που είναι ταυτόχρονα αντιπολίτευση και συμπολίτευση
«Oι εκλογές θα γίνουν την τελευταία μέρα», σύμφωνα με τον Α. Γεωργιάδη
«Ο Πάνος Καμμένος διέγραψε τους υπουργούς του που έμειναν στην κυβέρνηση, αλλά δεν διέγραψε τους βουλευτές του που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση γιατί αυτή ήταν η συμφωνία από την αρχή»,  αναφέρει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως  «είναι όλα σε συμφωνία».
Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι που αυτό που έχει γίνει  είναι πρωτοφανές, «έχουμε μία κυβέρνηση μίας κοινοβουλευτικής ομάδας -του ΣΥΡΙΖΑ- μειοψηφίας, η οποία έχει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή με 6 βουλευτές από τρία διαφορετικά κόμματα». «Αποτελεί πραγματικά αν όχι παγκόσμια πρωτοτυπία, σίγουρα πρωτοτυπία στο ελληνικό πολιτικό σύστημα», είπε χαρακτηριστικά.
Σημείωσε δε, ότι «δύο βουλευτές, ο κ. Παπαχριστόπουλος και ο κ. Ζουράρις πανηγύριζαν την ψήφο εμπιστοσύνης, την ίδια στιγμή που είναι γραμμένοι στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, που ανήκει βάσει των κανονισμών της Βουλής, στην αντιπολίτευση.
Είναι οι πρώτοι βουλευτές στο σύμπαν που είναι ταυτόχρονα αντιπολίτευση και συμπολίτευση.
Τα έχουν εξευτελίσει όλα».
Κατά τον ίδιο, «είναι διαφορετικό να παίρνεις έναν βουλευτή από ένα κόμμα της αντιπολίτευσης και να τον μεταφέρεις σε ένα άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης και άλλο πράγμα να μεταφέρεις έναν βουλευτή αντιπολίτευσης και να τον πηγαίνεις στη συμπολίτευση».
Για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Γεωργιάδης εκτιμά ότι θα βρεθούν οι 151 βουλευτές και αναφέρει πως «καμία επόμενη Βουλή δεν θα μπορεί να ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών χωρίς σοβαρές συνέπειες για τη χώρα, εάν αυτή κυρωθεί από την ελληνική Βουλή».
Για τις προσωπικές επιθέσεις που δέχονται βουλευτές που προτίθενται να ψηφίσουν τη συμφωνία ο κ. Γεωργιάδης αφού τονίζει ότι «η ΝΔ καταδικάζει πάντα τα φαινόμενα της βίας εναντίον του οποιουδήποτε» αναφερόμενος στον κ. Αβραμάκο αναφέρει ότι «δεν θεωρώ ότι αυτό που έκανε είναι παράνομο.
Οι βουλευτές είναι δημόσια πρόσωπα και ασφαλώς πρέπει να είναι ανοικτοί στο να δέχονται και την κριτική από το λαό.
Αν δεν τους αρέσει αυτό, να κάνουν άλλη δουλειά».
Τέλος, για τον χρόνο των εκλογών, εκτιμά ότι «οι εκλογές θα γίνουν την τελευταία μέρα», προσθέτοντας ότι «ο κ. Τσίπρας και το περιβάλλον του βλέπουν την εξουσία ως συμφέρον».
«Ο κ. Τσίπρας γνωρίζοντας ότι θα συντριβεί στις εκλογές, θα κάτσει όσο μπορεί περισσότερο», σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης