Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Σεισμός μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη Χιλή - Δεν υπάρχει προειδοποίηση για τσουνάμι

Reuters: Σεισμός μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη Χιλή - Δεν υπάρχει προειδοποίηση για τσουνάμι
Tο Κέντρο Προειδοποίησης του Ειρηνικού για Τσουνάμι απέκλεισε  την πιθανότητα για τσουνάμι

Σεισμός μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη Χιλή και παρά το γεγονός ότι κουνήθηκαν κτίρια και στην πρωτεύουσα Σαντιάγκο, έγιναν μόνο κάποιες μικρές ζημιές, όπως μεταδίδει το Reuters.
To εστιακό βάθος ήταν 53 χιλιόμετρα και η δόνηση συγκλόνισε μερικά σπίτια, κάνοντας κάποιους να ανησυχήσουν και για το ενδεχόμενο πρόκλησης τσουνάμι.
Παρόλα αυτά το Κέντρο Προειδοποίησης του Ειρηνικού για Τσουνάμι απέκλεισε γρήγορα αυτή την πιθανότητα.
Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Reuters ότι έγιναν ζημιές σε παλιά κτίσματα και διακοπές ρεύματος στην παραθαλάσσια πόλη La Serena, που έχει και μία δημοφιλή παραλία 400 χιλιόμετρα βόρεια του Σαντιάγκο.
"Ήταν πολύ δυνατός, οι τουρίστες είναι πολύ νευρικοί, αλλά τελικά δεν συνέβη κάτι σοβαρό" δήλωσε η ρεσεπιονίστ ξενοδοχείου στη La Serena, Camila Castillo.
Χιλιανές εταιρίες εξορύξεων χαλκού ανακοίνωσαν, εξάλλου, ότι οι δραστηριότητές τους συνεχίζονται κανονικά.
Η Χιλή βρίσκεται στο "δαχτυλίδι της φωτιάς του Ειρηνικού" και το 2010 είχε γίνει σεισμός 8,8 Ρίχτερ, ο οποίος προκάλεσε τσουνάμι που κατέστρεψε πολλές παραθαλάσσιες πόλεις.
Αλλά οι θάνατοι και οι καταστροφές σπανίζουν στη Χιλή, χάρη στους αυστηρούς κανόνες δόμησης, έτσι ώστε τα κτίρια να αντέχουν στους σεισμούς.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης