Πάνω από 84.000 κίτρινα γιλέκα διαδήλωσαν στη Γαλλία - Επεισόδια σημειώθηκαν στο Παρίσι

Πάνω από 84.000 κίτρινα γιλέκα διαδήλωσαν στη Γαλλία - Επεισόδια σημειώθηκαν στο Παρίσι
Στο Παρίσι, ο αριθμός των διαδηλωτών κατέγραψε μικρή πτώση, με 7000 ανθρώπους στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας
Περίπου 84.000 διαδηλωτές του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» βγήκαν το Σάββατο (19/1) στους δρόμους της Γαλλίας, όπως ακριβώς και την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.
Στο Παρίσι, ο αριθμός των διαδηλωτών κατέγραψε μικρή πτώση, με 7000 ανθρώπους στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας έναντι 8000 το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Πάντως δεν έλειψαν και πάλι τα επεισόδια, με τους διαδηλωτές να πετούν κροτίδες, μπουκάλια και πέτρες και η αστυνομία να απαντά με ρίψεις νερού και δακρυγόνα για διαλύσει τη διαδήλωση.
Περισσότεροι από 80.000 αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα για να εμποδίσουν μια ακόμη φορά τη συγκέντρωση των Γάλλων που αντιτίθενται στην πολιτική του Γάλλου προέδρου φωνάζοντας «Macron, παραιτήσου!».
Οι διαδηλωτές μετέφεραν ψεύτικα φέρετρα, ενώ κρατούσαν ένα τριαντάφυλλο, ως φόρο τιμής στους 10 ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων από τις 17 Νοεμβρίου και τους πάνω από 2.000 τραυματίες μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί.
Οι διαδηλώσεις εξελίχθηκαν σε μεγάλο μέρος σε ειρηνικό κλίμα, όμως δημοσιογράφοι του Reuters Television μετέδωσαν ότι επεισόδια ξέσπασαν αργά το απόγευμα μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών, ορισμένοι εκ των οποίων είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, στη συνοικία Ενβαλίντ του Παρισιού.
 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS