Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Νέα επεισόδια στη διαδήλωση των "κίτρινων γιλέκων" στο Παρίσι - Επιμένουν στην παραίτηση Macron

Reuters: Νέα επεισόδια στη διαδήλωση των
Οι διαδηλωτές κρατούσαν ένα τριαντάφυλλο, ως φόρο τιμής στους 10 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια των κινητοποιήσεων από τις 17 Νοεμβρίου 
Περισσότεροι από 27 χιλιάδες διαδηλωτές των «κίτρινων γιλέκων» διαδήλωσαν για 10ο Σαββατοκύριακο στη Γαλλία απαιτώντας την παραίτηση Macron.
Και σήμερα (19/1), ξέσπασαν συγκρούσεις και επεισόδια με τους διαδηλωτές να πετούν κροτίδες, μπουκάλια και πέτρες και η αστυνομία να απαντά με ρίψεις νερού και δακρυγόνα για διαλύσει τη διαδήλωση.
Περισσότεροι από 80.000 αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα για να εμποδίσουν μια ακόμη φορά τη συγκέντρωση των Γάλλων που αντιτίθενται στην πολιτική του Γάλλου προέδρου φωνάζοντας «Macron, παραιτήσου!».
Οι διαδηλωτές μετέφεραν ψεύτικα φέρετρα, ενώ κρατούσαν ένα τριαντάφυλλο, ως φόρο τιμής στους 10 ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων από τις 17 Νοεμβρίου και τους πάνω από 2.000 τραυματίες μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί.
Οι διαδηλώσεις εξελίχθηκαν σε μεγάλο μέρος σε ειρηνικό κλίμα, όμως δημοσιογράφοι του Reuters Television μετέδωσαν ότι επεισόδια ξέσπασαν αργά το απόγευμα μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών, ορισμένοι εκ των οποίων είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, στη συνοικία Ενβαλίντ του Παρισιού. Οι αρχές υπολόγισαν ότι μόνο στο Παρίσι διαδηλωσαν 7 χιλιάδες άτομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης