Τελευταία Νέα
Διεθνή

AFP: Ύποπτες μεταφορές χιλιάδων δολαρίων στον λογαριασμό του γιου του προέδρου της Βραζιλίας Bolsonaro

AFP: Ύποπτες μεταφορές χιλιάδων δολαρίων στον λογαριασμό του γιου του προέδρου της Βραζιλίας Bolsonaro
Έρευνα πραγματοποιείται και στο λογαριασμό του οδηγού του όπου εντοπίστηκαν 300 χιλιάδες δολάρια 
Στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών της Βραζιλίας βρίσκεται ο μεγαλύτερος γιός του νεοεκλεγέντα προέδρου της χώρας, Jair Bolsonaro καθώς οι αρχές εντόπισαν μια σειρά από ύποπτες μεταφορές μετρητών ύψους 30.000 δολαρίων στον τραπεζικό λογαριασμό του.
Όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο (AFP) υπάρχουν βιντεοσκοπημένα στοιχεία για 48 καταθέσεις των 2.000 δολαρίων που κατατέθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό του γερουσιαστή Flavio Bolsonaro από τον Ιούνιο έως τον Ιούλιο του 2017, όταν ήταν γερουσιαστής του Ρίο ντε Τζανέιρο.
Τας στοιχεία παρουσιάστηκαν από έγκυρο τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας το Jornal Nacional, βάση των οποίων οι ύποπτες καταθέσεις μετρητών ανέρχονται σε 96.000 reis, δηλαδή 30.000 δολάρια.
Έγγραφο του Συμβουλίου Ελέγχου Χρηματοοικονομικών Δραστηριοτήτων (COAF) που επικαλείται την έκθεση ανέφερε ότι η προέλευση των χρημάτων παραμένει άγνωστη όμως το γεγονός ότι όλα τα ποσά ήταν ίδια και κατατέθηκαν σε συγκεκριμένη τράπεζα του Ρίο στην οποία εργαζόταν ο Bolsonaro τράβηξαν την προσοχή οπότε και ξεκίνησε έρευνα.
Η αποκάλυψη έρχεται μετά από έρευνα που ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει το ανώτατο δικαστήριο της Βραζιλίας σχετικά με συναλλαγές στον τραπεζικό λογαριασμό του οδηγού του Flavio Bolsonaro, Fabricio Queiroz, που ανέρχονται σε 300.000 δολάρια καθώς το τεράστιο αυτό ποσό δεν δικαιολογείται από τα νόμιμα εισοδήματα του.
Στο τραπεζικό αυτό λογαριασμό υπάρχει και μια κατάθεση 6.400 δολαρίων από το λογαριασμό της Michelle Bolsonaro, της συζύγου του προέδρου.
Ο Flavio Bolsonaro και ο οδηγός του Queiroz αρνούνται τις κατηγορίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης