Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μεγαλειώδες συλλαλητήριο 400-450 χιλ. ελλήνων στο Σύνταγμα - Αποδοκίμασαν την αντεθνική Συμφωνία των Πρεσπών και ζήτησαν δημοψήφισμα

tags :
Μεγαλειώδες συλλαλητήριο 400-450 χιλ. ελλήνων στο Σύνταγμα - Αποδοκίμασαν την αντεθνική Συμφωνία των Πρεσπών και ζήτησαν δημοψήφισμα
Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση των διαδηλωτών από ολόκληρη την Ελλάδα, που συνέρευσαν στο Σύνταγμα ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών

(upd14) Πρωτοφανούς μαζικότητας συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019.
Με βάση συγκλίνουσες πληροφορίες στο Σύνταγμα κατακλύστηκε από 400.000 με 450.000 έλληνες και ελληνικές που διαδήλωσαν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Εκατοντάδες χιλιάδες οι διαδηλωτές από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια συγκεντρώθηκαν στο χώρο της κινητοποίησης.
Παρά το γεγονός, πως ήταν κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό, παρά τη βροχή και παρά το γεγονός, πως οι δυνάμεις ασφαλείας για να αντιμετωπίσουν μικρή ομάδα ταραξιών, έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών  οι διαδηλωτές κρατώντας ελληνικές σημαίες κατέκλυσαν το Σύνταγμα, προκειμένου να διατρανώσουν το δικό τους ηχηρό «Όχι» σε μία Συμφωνία, που αμφισβητεί την ελληνικότητα της Μακεδονίας.



Χαρακτηριστικό είναι ότι, διαδηλωτές «πλημμύρισαν» την Όθωνος, τη Φιλελλήνων, την Αμαλίας, την Ερμού, τη Σταδίου, τη Βασιλίσσης Σοφίας και την οδό Νίκης.

Μεγαλειώδες συλλαλητήριο σήμερα 20/1 στο Σύνταγμα  -  Οι Έλληνες αποδοκιμάζουν την αντεθνική Συμφωνία των Πρεσπών και ζητούν δημοψήφισμα



Το συλλαλητήριο ξεκίνησε με τον γνωστό καλλιτέχνη Πέτρο Γαϊτάνο να ψέλνει τον εθνικό ύμνο, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους συγκεντρωμένους.


Ζητούν δημοψήφισμα
Πάνδημη παραμένει η απαίτηση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος.
Στους διαδηλωτές διακινήθηκε έγγραφο για τη συγκέντρωση υπογραφών ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Το αίτημα θα επιδοθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κατήγειλαν προβοκάτσια 

Διαδηλωτές κατήγγειλαν οργανωμένο σχέδιο διάλυσης της συγκέντρωσης με τη χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία κοντά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου επικράτησε ένταση με ομάδα διαδηλωτών. 
Από τα επεισόδια, που ακολούθησαν τραυματίστηκαν πολίτες και περίπου 10 αστυνομικοί.
Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στο προαύλιο του Κοινοβουλίου και τη Βασιλίσσης Σοφίας με την ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτική.
Αναφέρθηκαν καταγγελίες για οργανωμένο σχέδιο διάλυσης του συλλαλητηρίου ενώ ευθέως για προβοκάτσια μίλησς ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Την ίδια ώρα εντύπωση προκαλεί ο αριθμός που έδωσε η αστυνομία για τη συμμετοχή, απαριθμώντας τους διαδηλωτές σε περίπου 60.000 προκαλώντας εύλογες απορίες. 
 
Σαμαράς: Ο κόσμος διαδηλώνει για το δίκαιό του
Στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα βρέθηκε και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.
Σε δήλωσή του ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι « είναι ένα συλλαλητήριο για τη δημοκρατία , για την Ελλάδα, πάνω από τα κόμματα», προσθέτοντας ότι ο κόσμος «διαδηλώνει για το δίκαιο του, για αυτό που πιστεύει».
Μεταξύ των διαδηλωτών βρέθηκαν βουλευτές και στελέχη της αντιπολίτευσης, όπως ο Νότης Μηταράκης, ο Δημήτρης Καμμένος κι ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Μεγαλειώδες συλλαλητήριο σήμερα 20/1 στο Σύνταγμα  -  Οι Έλληνες αποδοκιμάζουν την αντεθνική Συμφωνία των Πρεσπών και ζητούν δημοψήφισμα




































To bankingnews.gr έγραφε νωρίτερα:
Οι βασικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 500 χιλιάδες διαδηλωτές που προφανώς αποτελεί ξεκάθαρη αποδοκιμασία στην απαράδεκτη στάση της ελληνικής κυβέρνησης.
Οι διαδηλωτές από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη θέλουν να διατρανώσουν την έντονη αντίθεσή τους στις προβλέψεις της Συμφωνίας για την ιθαγένεια, τη γλώσσα και το όνομα Μακεδονία, που παραχωρείται στη FYROM που αμφισβητούν ευθέως την ελληνικότητα της Μακεδονίας.   

macedonikonew1
Φωτογραφία αρχείου

Εντυπωσιακή ανταπόκριση


Μέλη της οργανωτικής επιτροπής του συλλαλητηρίου τονίζουν πως τα μηνύματα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ενθαρρυντικά και ο ελληνικός λαός θα αγκαλιάσει την κινητοποίηση ακόμη περισσότερο και από τη συγκέντρωση της 4ης Φεβρουαρίου 2018, οπότε και είχαν συμμετάσχει εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι.
Στο μεταξύ, η  παμμακεδονική Συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, σε συνέχεια των προηγούμενων κινητοποιήσεων καλεί σε «μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση».
Επιπλέον, τη Δευτέρα 21/1 , σύμφωνα με την παμμακεδονική Συνομοσπονδία,  θα ξεκινήσει πορεία διαμαρτυρίας από την πόλη των Πρεσπών η οποία θα καταλήξει στις 27 Ιανουαρίου στο Σύνταγμα.

Πάνω από 300.00 μετακινήθηκαν με λεωφορεία

Ενδεικτική της αναμενόμενης συμμετοχής ήταν η δήλωση του Μιχάλη Πατσίκα, μέλους της οργανωτικής επιτροπής, πως είχαν εκλείψει λεωφορεία από τη Μακεδονία ενώ υπάρχουν νομοί στους οποίους δεν υπ[ήρχανπούλμαν να μισθωθούν.
«Περιμένουμε πάνω από 3.000 λεωφορεία από τη Βόρεια Ελλάδα.
Εκτιμούμε ότι, 150.000 – 200.00 άνθρωποι θα κινηθούν με λεωφορεία», είπε ο κ. Πατσίκας στον ραδιοσταθμό 104,6.
Μιλώντας  για τους στόχους του συλλαλητηρίου είπε ότι «η προσπάθεια είναι να μην έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή γιατί υπάρχουν οι πρόθυμοι».
Σημειώνεται ότι τα λεωφορεία αποβιβάζουν τους διαδηλωτές από τη νότια Ελλάδα στο σταθμό του μετρό Συγγρού - Φιξ και από βόρεια Ελλάδα στην Κατεχάκη, απ΄ όπου  θα μπορούν με το μετρό να κατευθυνθούν σε σταθμούς όπως η Ακρόπολη, ο Ευαγγελισμός και το Μοναστηράκι.

syllalitirio-persino-ena

Φωτογραφία αρχείου

Το μήνυμα του Μίκη - Στη συγκέντρωση και η Αφροδίτη Μάνου


Ένας από τους ομιλητές της συγκέντρωσης θα είναι ο ομογενής Κρις Σπύρου, ο πρώην γερουσιαστής και πρόεδρος της βουλής του Νιου Χαμσάιρ.
Θα είναι και η τραγουδίστρια Αφροδίτη Μάνου,  που δεν ήταν στο προηγούμενο συλλαλητήριο και τώρα έχει συγκεντρώσει δίπλα τους και όλους τους καλλιτέχνες που είναι εναντίον της συμφωνίας.
Θα είναι και ένας εκπρόσωπος από τους μοναχούς του Αγίου Όρους.
Θα μιλήσουν και άλλοι, από πέντε λεπτά ο καθένας.
Μεταξύ των ομιλητών και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, αλλά και ο  πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Γιώργος Τάτσιος.
Η εξέδρα θα βρίσκεται στη θέση που ήταν και το Φεβρουάριο του 2018.
Να σημειωθεί ότι, θα διαβαστεί μήνυμα του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος επικοινώνησε με την οργανωτική επιτροπή και τη συνεχάρη για τη μεγάλη κινητοποίηση.
«Τα όνειρα παίρνουν εκδίκηση», τονίζει μεταξύ άλλων ο Μίκης Θεοδωράκης.
Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης αναφέρει ότι «η ψήφος του ελληνικού λαού δεν έδωσε σε κανέναν εν λευκώ εξουσιοδότηση για χειρισμό του θέματος αυτού κατά το δοκούν.
Καμία κυβέρνηση (ακόμα κι αν ήταν κυβέρνηση πλειοψηφίας) δεν μπορεί να πάρει τόσο σοβαρές για τη χώρα αποφάσεις.
Γι' αυτό η μόνη συνετή απόφαση από πλευράς της σημερινής κυβέρνησης είναι να καταφύγει στην κρίση του Κυρίαρχου Ελληνικού Λαού με τη διενέργεια Δημοψηφίσματος».
Η οργανωτική επιτροπή βρίσκεται σε ετοιμότητα για τις όποιες απόπειρες προβοκάτσιας και αναφέρει, πως δημοσιεύματα εφημερίδων που προσπαθούν να εκφοβίσουν τον κόσμο θα καταγγελθούν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.    
Αποτέλεσμα εικόνας για συλλαλητήριο για τη  μακεδονία στην αθήνα
Φωτογραφία αρχείου

«Αυτοί που θα κάνουν τις όποιες προβοκάτσιες είναι ουσιαστικά οι εντεταλμένοι της κυβέρνησης», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Πατσίκας.  
Πάντως πέρα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιστρατεύθηκαν και οι παραδοσιακοί τρόποι για το πανεθνικό προσκλητήριο.
Οχήματα με μεγάφωνα διασχίζουν περιοχές της Αττικής καλώντας τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου να δώσουν δυναμικό παρών ενάντια στην κυβέρνηση, που αυθαίρετα παραχωρεί στη FYROM, ονομασία, εθνότητα και γλώσσα.
Τις προηγούμενες μέρες η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής πραγματοποίησε μεγάλη καμπάνια σε ΗΠΑ, Αυστραλία και Καναδά για τη συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα του συλλαλητηρίου της Κυριακής. Το ποσό που συγκεντρώθηκε ξεπέρασε τις 50.000 δολάρια.

 Το κάλεσμα του συλλαλητηρίου:

Όλοι οι Έλληνες στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία!
Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 2 το μεσημέρι δίνουμε την μεγαλύτερη μάχη.
Παίρνουμε όλοι τις ευθύνες μας απέναντι στην ιστορία. Δίνουμε το "παρών" στο Μεγάλο Συλλαλητήριο.
Στο Σύνταγμα την Κυριακή στις 2 το μεσημέρι Όλοι οι Έλληνες θα βρεθούμε εκεί, έξω από την ελληνική Βουλή, για να ακυρώσουμε την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών για να φωνάξουμε η Μακεδονία είναι ελληνική!
Να μη λείψει κανείς!
Πανεθνικό Συλλαλητήριο για την Μακεδονία. Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 στις 2:00 μμ στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.
Όλοι οι Έλληνες όπου και αν βρισκόμαστε θα βρεθούμε έξω από την ελληνική Βουλή, για να κάνουμε το δικό μας δημοψήφισμα.
Και θα μετρηθούμε ο καθένας με τις ευθύνες του και με την ιστορία.
Θα πάρουμε όλοι τις ευθύνες μας απέναντι στην ιστορία, απέναντι στις οικογένειές μας, απέναντι στα παιδιά μας και θα δώσουμε το "παρών" στο Μεγάλο Συλλαλητήριο.
Όλοι οι Έλληνες θα βγούμε στο δρόμο, όλοι οι Έλληνες έξω από τη Βουλή στο Σύνταγμα.Σχετική εικόνα
 
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από την αστυνομία - Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης

Στους δρόμους σε διάφορες περιοχές της Αθήνας θα βρίσκονται περίπου 2.000 αστυνομικοί  προκειμένου το συλλαλητήριο να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα, κλούβες των ΜΑΤ θα υπάρχουν ανάμεσα στη συγκέντρωση του Συντάγματος και την αντισυγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 στα Προπύλαια, ενώ τα ελικόπτερα και τα drones της αστυνομίας θα μεταδίδουν εικόνες από την πλατεία Συντάγματος.
Παράλληλα, σε  ισχύ έχουν τεθεί έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του συλλαλητηρίου, όπως έχει ανακοινωθεί από την  ΕΛ.ΑΣ,  όπως απαγόρευση στάσης-στάθμευσης ήδη από τις 22:00 του Σαββάτου (19/1) και διακοπή κυκλοφορίας από τις 06:00 της Κυριακής (20/1) στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας (Πλ. Συντάγματος, Προπύλαια Πανεπιστημίου Αθηνών κ.λπ.).
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες.
Η ΕΛ.ΑΣ παρακαλεί τους οδηγούς να αποφεύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στο οδικό δίκτυο περιμετρικά της ανωτέρω περιοχής, το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Σημειώνεται ότι στις 10:00  το πρωί της Κυριακής έκλεισαν οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια και οι συρμοί πλεόν διέρχονται χωρίς να κάνουν στάσεις.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης