Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα: Η ύφεση είναι ο Νο1 φόβος των διεθνών επιχειρήσεων για το 2019

tags :
Έρευνα: Η ύφεση είναι ο Νο1 φόβος των διεθνών επιχειρήσεων για το 2019
Οι Αμερικανοί επιχειρηματίες ανησυχούν κυρίως για τις κυβερνοεπιθέσεις
Ως τον πρωταρχικό κίνδυνο για το 2019 θεωρούν την ύφεση οι επιχειρηματίες όπως προκύπτει από έρευνα στην οποία συμμετείχαν 800 υψηλόβαθμα στελέχη διεθνών επιχειρήσεων.
Οι απειλές για το παγκόσμιο εμπόριο και την πολιτική αστάθεια βρίσκονται στη δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα, όπως προκύπτει από έρευνα της The Conference Board.
Η ύφεση θεωρήθηκε ο νούμερο ένα κίνδυνος στην Ιαπωνία, την Κίνα και τη Λατινική Αμερική αλλά ήταν στην τρίτη θέση για τους Αμερικανούς επιχειρηματίες.
Στις ΗΠΑ οι απειλές για την κυβερνοασφάλεια αναφέρθηκαν ως η πηγή μεγαλύτερης ανησυχίας.
Όπως σχολιάζει το CNBC που παρουσιάζει τη σχετική έρευνα, οι εμπορικοί περιορισμοί μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας έχουν δημιουργήσει φόβους ότι ένας εμπορικός πόλεμος πλήρους μεγέθους θα εκτροχιάσει τις οικονομίες σε όλο τον κόσμο.
Ωστόσο, τα προβλήματα στο εμπόριο βρίσκονται στη δεύτερη θέση για την Κίνα και στην τέταρτη για τις ΗΠΑ.

190118 conference Board chart
Την επόμενη εβδομάδα, επιχειρηματίες και πολιτικοί ηγέτες θα συναντηθούν στο Νταβός ώστε να συμμετέχουν στο ετήσιο World Economic Forum (WEF).
Σύμφωνα με την έκθεση  Global Risks 2019 του WEF, ένας αυξημένος κίνδυνος οικονομικών αντιπαραθέσεων μεταξύ μεγάλων δυνάμεων θα εμποδίσει τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις να αντιμετωπίσουν πιεστικά προβλήματα όπως η αλλαγή του κλίματος ή οι κυβερνοεπιθέσεις.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης