Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να παραμείνει σε ισχύ η Συνθήκη INF

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να παραμείνει σε ισχύ η Συνθήκη INF
Η πλευρά της Γερμανίας εξέφρασε την πρόθεσή της να «διαφυλλάξει τη Συνθήκη INF»
Την πρόθεσή της να διατηρήσει σε ισχύ την Συνθήκη για τα Πυρηνικά Μέσης Εμβέλειας ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, εξέφρασε σήμερα (18/1) η πλευρά της Γερμανίας, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Heiko Maas.
Ειδικότερα, ο κ. Maas πραγματοποίησε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ρώσο ομόλογό του, Sergey Lavrov, πριν από τη συνάντηση των δύο υπουργών, κατά την οποία αναμένεται να συζητηθούν μεταξύ άλλων η Συνθήκη INF, η συμμετοχή της Ρωσίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, καθώς και οι εξελίξεις στη Συρία.
Όπως ανέφερε ο Heiko Maas, «η Γερμανία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να παραμείνει η συμφωνία σε ισχύ», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «η εισαγωγή νέων τεχνολογιών ζητάει μία νέα συμφωνία για τον έλεγχο όπλων, η οποία θα περιλαμβάνει και άλλες χώρες εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία».
Από την πλευρά του, ο κ. Lavrov επανέλαβε ότι η Ουάσιγκτον δεν κατάφερε να παρουσιάσει οποιαδήποτε απόδειξη ότι η Μόσχα παραβίασε τη Συνθήκη για τα Πυρηνικά Μέσης Εμβέλειας.
«Η Ρωσία έχει ζητήσει εδώ και χρόνια τη διεξαγωγή διαλόγου και προσπάθησε να σώσε τη συμφωνία, αλλά οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν την τελευταία τους απόφαση με το να φύγουν από αυτή», επεσήμανε ο Ρώσος υπουργός Εξωτεριών.
Σημειώνεται ότι η Ουάσιγκτον δήλωσε ότι σκοπεύει να ξεκινήσει τη διαδικασία απόσυρσης από τη Συνθήκη INF στις 2 Φεβρουαρίου 2018, επικαλούμενη παραβίαση της συμφωνίας από την πλευρά της Μόσχας, την ίδια στιγμή που η Ρωσία διατηρεί την άποψη ότι οι ΗΠΑ φέρουν την πλήρη ευθύνη για την κατάρρευση της συμφωνίας.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης